MUP HNŽ iznio detalje ubojstva Marka Radića, Bevanda pohvalio policiju – Jabuka.tv

MUP HNŽ iznio detalje ubojstva Marka Radića, Bevanda pohvalio policiju

Na održanom kolegiju u utorak ministar MUP-a HNŽ, Slađan Bevanda, pohvalio je policijske službenike koji su sudjelovali u akciji otkrivanja, lociranja i lišavanja slobode osumnjičenog za kazneno djelo “Ubojstvo”, a koje se dogodilo u ponedjeljak 9. studenog u Mostaru.

Ministar je također, zahvalio Obavještajno sigurnosnoj agenciji na suradnji i pravovremenim i točnim informacijama.

Dana 9. studenog u Ulici Brune Bušića, oko 18:45 sati, osoba inicijala J.C. (1974) iz Čapljine (nastanjen u Mostaru) sumnjiči se da je usmrtila vatrenim oružjem-puška s više hitaca osobu inicijala M.R. (1959) iz Mostara.

Osumnjičeni je 10 do 15 minuta prije ubojstva pokušao fizički napasti žrtvu. Poslije neuspjelog fizičkog napada na M.R. osumnjičeni odlazi po naoružanje, ponovno poziva žrtvu na interfon, te iz neposredne blizine ispaljuje u njega više hitaca iz vatrenog oružja-puška. Nedugo nakon toga sjeda u putničko vozilo marke “Škoda Fabija” i udaljava se u nepoznatom smjeru.

Po zaprimanju prijave o ubojstvu rukovodni djelatnici MUP-a HNŽ oformili su operativni stožer s ciljem koordiniranja operativne policijske potrage za osumnjičenom osobom.

Mostar: U pucnjavi ubijen Marko Radić

Nakon izvršenog kaznenog djela ubojstva osumnjičeni se kretao magistralnom cestom M-17 prema Čapljini, gdje je kratko boravio, da bi se ponovno vratio u Mostar. Svo vrijeme bjekstva osumnjičenog Operativni stožer je imao informacije o njegovoj poziciji, tako da su u pripravnosti bili pripadnici policijskih snaga PU Čapljina, PU Mostar i Postrojba za potporu.

Oko 21:25 sati u Ulici Splitska u Mostaru brzom i profesionalno izvedenom akcijom osumnjičeni je lišen slobode. Akcija je izvedena na mjestu i u vrijeme gdje se procijenilo da neće doći do ugrožavanja sigurnosti ljudi i imovine. Isto tako, možemo konstatirati da ni u jednom trenutku nije bila ugrožena sigurnost u gradu Mostaru i drugim dijelovima županije, navode iz MUP-a HNŽ.

Uhićen ubojica Marka Radića

Dodali su kako Sektor kriminalističke policije sa nadležnim tužiteljstvom provodi kriminalističku istragu nad osumnjičenim.

Tko je Josip Cvitanović Cviki koji je ubio Marka Radića?

Mostarci pale svijeće za ubijenog Marka Radića

(www.jabuka.tv)