Dalić uoči Turske: Rotirat ćemo više nego inače, vjerujem da će mi oni koji manje igraju dati odgovore | Jabuka.tv

Dalić uoči Turske: Rotirat ćemo više nego inače, vjerujem da će mi oni koji manje igraju dati odgovore

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom je ludih sedam dana u kojima će odigrati čak tri utakmice.

Prije odlučujućih susreta u Ligi nacija protiv Švedske i Portugala, Vatrene čeka prijateljski susret s Turskom u Istanbulu koji je na rasporedu u ovu srijedu od 18:45.

Dan uoči utakmice s hrvatskim izbornikom Zlatkom Dalićem razgovarao je reporter Dnevnika Nove TV Vlado Boban, kojem je strateg Vatrenih odgovorio na krucijalno pitanje: Koliko će kombinirati u susretu protiv Turske?

Opet jedan sličan ciklus kao i zadnji put. Ovog puta imamo više putovanja. Imamo tešku prijateljsku utakmicu, ali to je prigoda da damo priliku igračima koji su do sada manje igrali, ali i njima prilika da se dokažu i da meni zadaju jednu novu slatku brigu i opravdaju svoj poziv u reprezentaciju. Ovo je zadnja prilika da ovako nešto probamo jer u ožujku počinju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo tako da je ovo zadnje što možemo probati. Veselim se toj utakmici i čekam da mi igrači koji manje igraju odgovore na moja pitanja, kazao je Dalić.

Kakva je situacija sa zdravljem, koronavirusom?

Za sada je sve u redu, spremni i zdravi, ali umorni. Zasada nemamo loših vijesti. Trebamo čekati nove testove koje smo odradili. Nadam se da će svi biti zdravi i da će svi moći igrati utakmicu. Rotirat ćemo još više nego dosada, ne želimo opteretiri naše igrače i nadam se da se nitko neće ozlijediti.

Hoće li braniti oba vratara i hoće li zaigrati debitant u reprezentaciji Pongračić?

Sutrašnji plan je dati priliku Pongračiću i obojici vratara. Očekujem od Pongračića da donese dodatnu konkurenciju u obrambenim redovima i zaista očekujem velike stvari od njega. Znam da nije igrao posljednjim nekoliko mjeseci (mononukleoza), ali to je igrač koji ima kvalitetu i koji se pokazao u Bundesligi. Moramo tražiti mlade igrače koji će biti nova energija.

Jeste li gledali Tursku? O kakvoj se reprezentaciji radi?

Imaju dobru reprezentaciju. Odigrali su 3:3 s Njemačkom u Njemačkoj, a kada ti tako nešto pođe za rukom, onda znaš da si dobar. Ne znam u kakvom će sastavu sutra istrčati, sigurno je da će kalkulirati jer ih za vikend očekuje teška utakmica s Rusima. Mislim da je veliki izazov igrati na ovako velikom stadionu za njih i nas. Očekujem dobru i tvrdu utakmicu i očekujem da se naši igrači pokažu u pravom svjetlu.

(www.jabuka.tv/Foto: Cropix)


Komentiraj: