Livno: Otvorena nova zgrada Glazbene škole te radovi oko treće trake na magistrali prema Šuici | Jabuka.tv

Livno: Otvorena nova zgrada Glazbene škole te radovi oko treće trake na magistrali prema Šuici

Svečanost otvaranja nove zgrade Glazbene škole u Livnu održana je u utorak.

Svečanost otvorenja upriličena je na platou ispred nove zgrade Glazbene škole u Ulici župana Želimira. Svečanosti su uz predsjednika HDZ-a BiH te HNS-a BiH Dragana Čovića nazočili i aktualni predsjednik Vlade HBŽ-a Ivan Jozić, gradonačelnik Livna Luka Čelan te Tomislav Vrdoljak, konzul Republike Hrvatske u Livnu, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Nakon svečanog otvaranja, nazočne je pozdravio gradonačelnik Livna Luka Čelan koji je uputio zahvalu svima koji su ovaj projekt pomogli.

Okoliš je uređen, a za sve navedeno od izgradnje do optemanja bilo je potrebno uložiti oko dva milijuna konvertibilnih maraka. Sredstva su najvećim djelom osigurana kroz proračun grada Livna. Ističem i pomoć Vlade RH u iznosu od 130.000 KM i zahvaljujem im na osiguranim sredstvima. Svaki grad i općina ili njihova uprava zalažu se koliko mogu i znaju. Mi smo se trudili u proteklom razdoblju preobraziti naš grad na bolje, stvoriti bolje infrastukturne uvijete i odraditi niz važnih i velikih projekata u gradu Livnu, istaknuo je između ostaloga Čelan prije svečanog presjecanja vrpce.

Isti dan su otvoreni i radovi na izgradnji treće trake magistralne ceste M-15 Livno-Šujica.

Dragan Čović, Ivan Jozić te novi kandidat za gradonačelnika Livna Darko Čondrić i aktualni gradonačelnik  Luka Čelan, isti dan su u pratnji direktora JP Ceste Federacije BiH, Ljube Pravdića nazočili otvaranju radova na izgradnji treće trake magistralnog puta M-15 Livno-Šujica.

Uz analizu trenutnih aktivnosti koje se vode na izgradnji ocijenjeno je, kako radovi napreduju predviđenom dinamikom bez većih poteškoća.

Direktor JP Ceste Federacije BiH Pravdić je istaknuo kako je neke nedostatke moguće otkloniti dok traju radovi i ako se uoče na vrijeme, a ovaj pravac je ušao u program obnove i modernizacije za ovu godinu. Osim obilaska ovog putnog pravca, govoreno je i o završetku radova na izradi kružnih tokova u Livnu, dogovoreni su i rokovi koji se moraju ispoštovati te je dogovorena daljnja uzajamna pomoć i suradnja.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj: