Robotić Tertill će se brinuti o korovu u vašem vrtu

Kome god da pod ‘ugodno vrtlarenje’ ne spada i briga o korovu, mogao bi razmisliti o novom proizvodu tvrtke Franklin Robotics – robotiću Tertill. Na njemu radi i Joe Jones, jedan od inženjera koji je radio na automatskom usisavaču Roomba.

Robotić Tertill je zapravo vrlo sličan Roombi – samo što ne usisava prašinu po tlu, već luta vrtom kako bi podrezao korov. Vrtlari ne moraju brinuti ni o mladim izdancima, njih Tertill neće podrezivati kao korov ako se označi posebnim ogrlicama. Tertill je vodootporan i za rad se služi solarnom energijom.

Naravno, Tertill ima i USB priključak za punjenje kada nije dovoljno sunčano. Sredinom mjeseca ovaj robotić tvrtke Franklin Robotics trebao bi se naći na Kickstarteru, kako bi se prikupilo dovoljno sredstava za finalizaciju razvoja. Očekivana cijena je oko 300 dolara.

Zahvaljujući senzorima sličnim kao na automatiziranim usisivačima, Tertill izbjegava veće biljke kao i prepreke, piše Tportal.hr. Sve kraće biljke (poput nestašnih maslačaka koji tek izviruju) robotić će podrezivati dok god nailazi na njih.

Naravno, materijal koji je prikazan samo je prototipnoga karaktera. Uspije li proći Kickstarter projekt, Franklin Robotics bi mogao imati pun pogodak za napredne vrtlare koji se ne vole svakodnevno brinuti o korovu.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.