Rimac otkrio: Nova brutalna jurilica imat će čak 1914 konja

Jedna od najvećih zvijezda na salonu automobila u Ženevi ove će godine biti hrvatski auto, nasljednik Rimčeva Concepta Onea. Iz izjava koje su posljednjih godinu dana stizale iz Rimac automobila jasno je kako bi novi model mogao postati najimpresivniji i najbrži električni automobil na svijetu.

Više detalja osim upravo objavljene snage nije poznato, a preostaje nam čekati utorak, kada će se dogoditi i službeno predstavljanje modela Concept Two, prenosi Auto start.

Posljednjih dana iz tvrtke Rimac automobili objavili su nekoliko detalja, a u četvrtak su djelomično otkrili i izgled automobila za koji kažu da je “živ od tehnologije”. Sa 1914 konja to zasigurno je.

Već ranije krenule su špekulacije oko toga što će ponuditi jedna od najvećih zvijezda salona u Ženevi. Pretpostavlja se da bi novi model mogao postati najimpresivniji i najbrži električni automobil na svijetu. U britanskom magazinu Autocar tvrde da su iz pouzdanog izvora saznali da će Concept Two biti opremljen baterijom kapaciteta 120 kWh, što će biti baterija najvećeg kapaciteta na svijetu među cestovnim automobilima. Zahvaljujući novoj bateriji doseg auta bi se trebao povećati na oko 500 kilometara.

(www.jabuka.tv) 

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.