Rimac dogovorio veliki posao s BMW-om

Rimac Technology sklopio je dugoročno partnerstvo s BMW Grupom te će za BMW razvijati i proizvoditi visokonaponske baterijske sustave koji će se koristiti u budućim generacijama modela predviđenim za drugu polovicu 2020-ih, priopćeno je u utorak iz Rimca.

Kako se najavljuje, isporukom velikih količina naprednih baterijskih sustava, kompanija Rimac Technology kreće u sljedeću fazu – razvoj i proizvodnju tehnologije za projekte u velikim serijama.

Suradnja s BMW Grupom označava značajnu prekretnicu za Rimac Technology, budući da predstavlja najveći i najambiciozniji projekt koji je tvrtka imala do sada, kaže se u priopćenju.

Dodaje se da ovakav razvojni iskorak zahtijeva uspostavu kompleksnih i velikih automatiziranih proizvodnih linija za baterije koje će biti smještene u novom Rimac Kampusu u blizini Zagreba.

Značajan dio kampusa bit će posvećen upravo ovom projektu, što naglašava predanost tvrtke partnerstvu s BMW Grupom, najavljuje se.

Dva partnera će u kasnijoj fazi objaviti više informacija o vrsti strateškog partnerstva, kao i o njegovom opsegu i sadržaju, piše u priopćenju.

Ova suradnja označava ključan moment u rastu Rimac Technologyja te je jasan znak prijelaza iz pružatelja proizvoda visokih performansi za modele u malim serijama, poput Aston Martin Valkyriea, Pininfarina Battiste, Rimac Nevere itd., u proizvođača s velikim kapacitetima za projekte poput ovog s BMW Grupom, rekao je osnivač i glavni izvršni direktor Mate Rimac.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.