Rezultati izbora za Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru (FOTO)

U utorak 15.11.2011. godine na Sveučilištu u Mostaru održani su studentski izbori. Studenti su mogli izabrati svoje predstavnike koji će ih zastupati u narednih godinu dana. Birali su se predstavnici godina fakulteta, kao i predsjednik Studentskog zbora pojedinog fakulteta.

Izlaznost na izbore ove godine iznosi 24%. Svi fakulteti proveli su studentske izbore osim Fakulteta prirodno matematičkih i odgojnih znanosti i Fakulteta zdravstvenih studija koji će naknadno održati izbore, te Akademija likovnih umjetnosti gdje bi se studentski predstavnici trebali znati već idućeg tjedna. Što se tiče žalbi i pritužbi na same izbore, sve je proteklo u mirnom ozračju bez ikakvih pritužbi i problema.

Studentski predstavnici po fakultetima u idućih godinu dana biti će:

1. Ekonomski fakultet – Davor Oreč

2. Filozofski fakultet – Vedran Biokšić

3. Građevinski fakultet – Zoran Perić

4. Pravni fakultet – Ante Matijević

5. Fakultet strojarstva i računarstva – Marko Boras

6. Medicinski fakultet – Tomislav Cvitković

7. Agronomski fakultet – naknadno će biti izabran predsjednik budući da se na ovom fakultetu predsjednik ne bira izravno već ga biraju predstavnici godina između sebe

8. Fakultet zdravstvenih studija – naknadno će se izabrati rukovodstvo

9. Fakultet prirodno matematičkih i odgojnih znanosti – naknadno će se izabrati rukovodstvo

10. Akademija likovnih umjetnosti – naknadno će se izabrati rukovodstvo

Također, od ove godine pri Sveučilištu u Mostaru osnovan je Farmaceutski fakultet, gdje se osnivanje Studentskog zbora tek očekuje, tako da će vodstvo ove podružnice biti poznato tek nakon što Predsjedništvo Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru donese odluku o pristupanju ove podružnice Studentskom zboru.

Nakon izbora slijedi uspostavljanje podružnica, a u roku 10-ak dana očekuje se i konstituirajuća sjednica Predsjedništva Studentskog zbora.

 (www.jabuka.tv)1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.