RASTE POTPORA NEZAVISNOJ IDEJI:Nakon HDZ1990 grada Mostara uz Pehara stao i HSS ZHŽ

HERA je svoje političko krilo predstavila prošli tjedan te je izdala naredbu svim jedinicama na terenu da stanu u službu kampanje. Još prošli tjedan ovu listu podržao je HDZ1990 grada Mostara. HSS ZHŽ-a potporu je dao danas. Do kraja kampanje očekuje se da cijeli niz  nezavisnih intelektualaca, hrvatskih medija u BIH te   županijskih ogranaka stranaka okupljenih oko HNS-a odbije poslušnost Kosorici .

HSS ZHŽ-a je danas pozvao i sve stranački neopredijeljene Hrvate i Hrvatice da iziđu na izbore i daju svoj glas onome tko će braniti njihove interese a ne interese stranke i Međunarodne zajednice. U ovom slučaju je to nedvosmisleno lista Stranke Hrvatskog Zajedništva (lista br.15) i dr.sc. Dražen Pehar u narodu popularno zvana i kao “Mi sami” lista po uzoru na irske republikance…

Od početka aktualiziranja priče oko izbora u RH usuglašeni stav Hrvatske seljačke stranke je da HNS treba ići sa svojom listom te da će HSS podržati samo i isključivo listu HNS-a.

Do ovoga stava smo došli slijedom toga što su unutar Hrvatskog narodnog sabora okupljene sve stranke koje imaju izborni legitimitet hrvatskog naroda a Hrvatska seljačka stranka je bila, jeste i ostaje u koaliciji samo i isključivo sa hrvatskim narodom u BiH.

Interview dr.sc. Dražena Pehara za Radio Tomislavgrad. Razgovarao: Stipe Čurčić.

 

Smatrali smo i smatramo i dalje da BiH Hrvate, kao i Hrvate dijaspore mogu i trebaju zastupati isključivo ljudi koji žive u BiH ili dijaspori kao i da Hrvati koji ne žive u RH, a posebno BiH Hrvati, trebaju i moraju početi provoditi samostalnu politiku u borbi za svoja prava unutar RH koja im i po Ustavu RH pripadaju, te koja je RH kao potpisnik Daytonskog sporazuma dužna osigurati.

U ovome slučaju BiH Hrvati su po svim relevantnim anketama i istraživanjima javnog mijenja bili više nego jasni, gotovo 90% ih je željelo listu HNS-a za hrvatski Sabor.

Zbog toga je HSS odlučio da na izbore za Sabor neće kandidirati svoju listu.

Ali …

Županijski odbor Hrvatske seljačke stranke na svome zasjedanju dana 19. studenog 2011 godine je imao samo jednu točku Dnevnog reda, „Izbori za hrvatski Sabor i odnos ŽO HSS-a ZHŽ prema istim“.

Na zasjedanju su jednoglasno usvojeni slijedeći zaključci :

– BiH Hrvati već godinama službenom Zagrebu služe samo za potkusurivanje trećerazrednih činovnika Međunarodne zajednice i SAD-a zbog čega je službeni Zagreb pohvaljen od strane tih istih činovnika za gašenje ideje Trećeg entiteta i uspješno držanje Hrvata Herceg-Bosne u medijskoj i političkoj blokadi.Vrijeme ja da BiH Hrvati kažu dosta i službenom Zagrebu i Međunarodnoj zajednici.

– Visoki predstavnik po odobrenju Međunarodne zajednice vrši sustavno dekonstituiranje BiH Hrvata, poništava njihovu izbornu volju, na koži Hrvata Herceg-Bosne vježba neku čudnu matematiku po kojoj je 5 = 1/3 od 17, dok u isto vrijeme službeni Zagreb dočekuje BiH Hrvatima nametnutoga Željka Komšića sa najvišim počastima.

– Službeni Zagreb je sustavnom politikom segregacije i diskriminacije smanjio broj zastupnika dijaspore sa početnih 12 na trenutačna tri, koliko će ih se birati na ovim izborima.Politički kanibalizam i političko poltronstvo dolaze do punoga izražaja upravo prigodom glasovanja o ovoj odluci kada je pet zastupnika dijaspore u Saboru glasovalo za oduzimanje prava onima koji su ih izabrali.ŽO HSS ZHŽ podizanje ruku tih pet zastupnika za rečeni zakon smatra činom veleizdaje a dotičnu gospodu veleizdajnicima.

– Slijedom prva tri zaključka pristanak HDZ BiH i HDZ 1990 da idu na zajedničku listu za Sabor sa HDZ-om RH smatramo političkim poltronstvom i nastavkom politike bespogovornog slušanja zapovijedi koje dolaze jučer od Ive Sanadera, danas od Jadranke Kosor a sutra od tko zna koga, bez obzira koliko te zapovijedi idu na štetu BiH Hrvata.

– Listu koju su nam ponudila tri HDZ-a, a na kojoj ima uistinu svašta, od žandara, vojnika Armije BiH do djelatnika Službe državne bezbednosti, te sasvim nepoznatih likova smatramo uvredom i slijedom toga ŽO HSS ZHŽ donosi slijedeću odluku :

ODLUKA

– Županijski odbor Hrvatske seljačke stranke Županije Zapadnohercegovačke daje punu, nedvosmislenu i apsolutnu potporu listi Stranke hrvatskog zajedništva koju predvodi nezavisni kandidat doc.dr Dražen Pehar.

– ŽO HSS ZHŽ poziva sve svoje članove i simpatizere, sve stranački neopredijeljene Hrvate i Hrvatice da izađu na izbore i daju svoj glas onome tko će braniti njihove interese a ne interese stranke i Međunarodne zajednice. U ovom slučaju je to nedvosmisleno dr Dražen Pehar.

– ŽO HSS ZHŽ poziva sve članove HDZ BiH i HDZ 1990 koji misle svojom a ne glavom stranačkih vrhova da također izađu na izbore i daju svoj glas za dr Pehara.

Na kraju podsjećamo na besmrtne riječi Stjepana Radića

„Gospodo!

Najstrašnija je stvar, najveći je grijeh i najveća je politička pogreška svoj rođeni narod stavljati pred gotove činjenice, to jest voditi politiku po gospodskoj svojoj voljici, bez naroda i protiv naroda. Ako to ne vjerujete, dao Bog svima poživjeti toliko – to neće biti dugo – da vidite kako će hrvatski narod u svojoj republikanskoj i čovječanskoj svijesti vas otpuhnuti baš u času kad ćete misliti da se narod smirio, a vi da ste ga dobro zajahali.

 

Predsjednik ŽO HSS ZHŽ – Mario Karamatić

 


 

Napomena: Dr. sc Dražen Pehar prvi je na  listi za XI. izbornu jedinicu ispred Stranke Hrvatskog Zajedništva koja se na glasčkom llistiću nalazi pod brojem 15. a čiji je formalni  predstavnik g. Željko Vinski i čija je stranka jedina pristala da skupa sa nezavisnim Hrvatima u BIH napravi autentičnu listu BIH Hrvata i dijaspore.

Iza njega , na listu su g. Benedikt (Denis) Valchich (Sydney) i g. Ivo Dominković Bizi. (Orašje)


Vezani tekst:

 

ORAŠJE-MOSTAR-SYDNEY: Upoznajte listu koja će pomrsiti račune Hadezelijenima u XI-oj!

 

 

Ukoliko svojim donacijama želite poduprijeti ovu listu iza koje nema lobija niti moćnika:

Kunski raćun:

2390001-1500024581 Hrvatska postanska Banka
Uplate izvan RH:

SWIFT Bank: HPB ZHR 2X

Iban: HR 742390001-1500024581

8 komentara

  • taj vaš doc.dr Dražen Pehar je ležao na mostarskoj psihijatriji,zar je potrebno da nas predstavlja još jedan sa liste “ludih” ??

  • Dražen Pehar pobjegao je u ljeto 2007. iz Zagreba glavom bez obzira od kaznene prijave za zlostavljanje partnerice. Tip je sadist i sociopat. Ne puštajte ga blizu svojim majkama, sestrama, kćerima… Ja sam osjetila koliko je teška njegova šaka.

  • lik je diplomirao filozofiju u zagrebu, magistrirao na malti, a doktoriao u velikoj britaniji, i trenuntno predaje na madjunarodnom univerzitetu u sarajevu. Inace, prica o zlostavljanju je previse isfurana za potkopavanje politickih neprijatelja, pobogu, mogli ste nesto drugi smislit 🙁

  • Montii, ti misliš da titule cijepe od sadističkog ponašanja? Da je u pitanju tvoja majka, sestra, kći, i njoj bi rekao da joj je priča “previše isfurana”? Ništa drugo nisam mogla smisliti jer je to istina: Dražen Pehar je zlostavljač i sociopat.

  • @sanela, bogami, koliko god to grubo zvucalo, radje bi i sociopata( navodnog, nigdje drugo nisam za to cuo, daj kakav pouzdan link) nego li inzinjere prava i co., kako li su se vec predstavljali

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.