Rezolucija Kongresa SAD-a otkrila zastrašujuće detalje: Soleimani pripremao terorističke napade u BiH | Jabuka.tv

Rezolucija Kongresa SAD-a otkrila zastrašujuće detalje: Soleimani pripremao terorističke napade u BiH

U Rezoluciji koju je američki Kongres predložio 9. siječnja, otkriva se da je iranski general Qassem Soleimani planirao brojne terorističke napade širom Europe i svijeta, a ne samo na državljene SAD-a.

Rezolucija 466. otkrila je zastrašujuće detalje, između ostalog da je Suleimani pripremao i terorističke napade u Bosni i Hercegovini, piše, između ostalog, u današnjem izdanju Dnevnog avaza.

Kongres tvrdi da je Soleimani bio arhitekta terorističkih napada u Iraku, Afganistanu i drugim mjestima u kojima je ubijeno stotine državljana SAD-a i drugih osoba, a da su korišteni oružje i improvizirane eksplozivne naprave Kuds terorističke jedinice kojom je rukovodio.

Navodi se da je, između ostalog, Soleimani planirao napade i 31. prosinca 2019. godine na veleposlanstva SAD-a u Bagdadu, Iraku, kao i da je planirao napade u Njemačkoj, BiH, Bugarskoj, Keniji, Bahreinu, Turskoj i drugim zemljama.

Soleimanovo ubojstvo dovelo je do novih zaoštravanja odnosa između Irana i SAD-a. Irak je zatražio da vojnici SAD napuste državu, a prošlog tjedna Iran je napao balističkim raketama dvije američke baze u Iraku.

On je ubijen 3. siječnja u Bagdadu kada je njegov automobil pogođen preciznim projektilom.

Likvidaciju Soleimania naredio je osobno američki predsjednik Donald Trump zbog, kako je rekao, planiranih napada na državljane SAD i njihova veleposlanstva.

(www.jabuka.tv)


7 komentara

  • Da da da isto kao sto je i sadam husein imao nuklearno oruzje koje nikada nije pronadeno. Jadni oni koji u ovo povjeruju ovaj covijek je heroj koji je donio velike doprinose u borbi protiv isila i stitio je sirijske krscane od extremista krscane koji i dan danas pricaju hebrejskim jezikom stare krscane.Za mene je ovaj covjek heroj u borbi protiv najveceg zla na ovom svijetu zapada i amerike koji su zarad nafte dosli na tudu zemlju na zemlju gdje ih nitko nije zvao,ali neka bog sve vidi nicija nije trajala vjecno pa nece ni vasa zvjeri.

  • Sad će Sejdo, Bakir, Džaferović, Suljagić, sarajevski mediji i drugi talibani napasti Kolindu, Milanovića i hrvatsku Vladu zbog širenja lažnih vijesti. Javit će se i “istaknuti” kolumnisti Oslobođenja na čelu s Berićem rigidnim komunjarskim magaretom Markovinom, Somunom, Selibegovićkom i drugim “neovisnim” novinarima. A Jasmina Žbanić, Dino Mustafić, Emir Hadžihafizbegović, Abdulah Sidran i njihovi istomišljenioci popet će se na vrh Trebevića (gdje je nekad bio logor Francetića) i složno poručiti Kolindi i Milanoviću “MRŠ!!, pa pdmah u sutra skoknuti u Zagreb tražiti financijsku pomoć za snimanje svojih traljavih filmova bez ikakve vrijednosti.

  • Sada ce Sarajevska mahala na noge. Nspasti ce Americki kongres jer oni su iznad i vise znsju… Komdic, Dzafirovic, Habibovic itd

Komentiraj: