Rezime akcije List 1: Oduzeto 12.560 kilograma duhana – Jabuka.tv

Rezime akcije List 1: Oduzeto 12.560 kilograma duhana

U akciji kodnog naziva ”List 1”, koju su u srijedu proveli Službenici Uprave za neizravno oporezivanje (UNO BiH) u suradnji sa službenicima Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), ukupno je oduzeto 12.560 kilograma duhana koji se planirao prodati na crnom tržištu BiH.

Od ukupno pronađenog i oduzetog duhana 1.285 kg je već bilo izrezano i spremno za plasiranje na crno tržište, dok je duhana u listu bilo 11.275 kg. Pored ovoga, oduzete su i dvije mašine koje su služile za rezanje duvana.

duhan_UNO_2

Foto: UNO BiH

U akciji je ukupno provedeno i ispitano 12 osoba, a sve daljnje mjere i korake o statusu osoba nad kojim je izvršena kriminalistička obrada donijet će Tužiteljstvo BiH, pod čijim vodstvom je akcija ”List 1” i izvedena.

Za organiziranu skupinu, koja je predmet kriminalističke obrade, sumnja se da je u razdoblju od ožujka do listopada 2015. godine već plasirala na crno tržište BiH oko 15 tona rezanog duhana, gdje postoji osnova sumnje da je proračun BiH oštećen za 1.200.000 KM. Konačni rezulatiti bit će poznati po zaršetku svih istražnih radnji u ovom predmetu, priopćeno je iz UNO BiH.

(www.jabuka.tv)


19 komentara

 • Hercegovci trebaju zahvaliti UNO što šverc duhana vraća nazad u njegovu kolijevku. Sjetili se i “bosanci” virdžiniju iz posavlja kupovati, križati i prodavati kao hercegovačku škiju. Ukoliko ovo uhvati trenda jedini lijek je povrat na uzgoj starih iskorijenjenih sorti duhana, ravnjaku, šeginovcu i hercegovcu, koje su stoljećima prehranjivale hercegovačku sirotinju, ali i zbog kojih su gubili glavu sa ramena, ili se prebaciti na cmilje.

 • Jadni narod nikad nedate zivit sirotinji ,znate li da je oko duvana posla cijele godine .
  Prije zandari gonjali preko planina kad se islo u Bosnu prodavat ili na vagu u Duvanjsku stanicu cijele godine radi samo se veselis jedan dan ako je posten procinitelj da posteno procijeni zuto zlato da se porez plati i nesto kupi.
  Povrce i vice i kad se otkupljivalo tek se iduce godine isplacivalo .
  Ne dajte se Hercegovci duvan sadite.

 • Sto SIpa treba u Mamice i Ledinac ,oni imaju uvjek uredno posaden duvan stare sorte i kvalitete ,muce se cijele godine .
  Neka idu lovit one sto imaju virdziniju visoku sortu i slabu kvalitetu i predstavljaju ga kao Hercegovacki tj.kvalitetan duhan ali oni su uvjek dezurni krivci.

 • a ništa lipi moji, kad nam ne daju oko duhana onda ćemo lipo u njemačku pa nek im porez i sl.plaća bura i južina…ovo je duhan otkupljen od ljudi i spremali su ga prodat PA ŠTO??? nema posla! nema ničeg u ovoj nedržavi pa nek nas puste bar da narod zaradi štogod ili narod treba pocrkat od gladi ili ga odnit u otkupnu stanicu za siću??? I BAŠ ME ZANIMA GDJE ĆE ZAVRŠIT??? U ZLATNOM DUKATU ILI ZLATAN DUHANU ILI DILI VEĆ!? od srca želim da se ova država raspadne ali mirnim putem!!!

 • neka sada sviraju klavir kako su na lak način se obogatilinije se moglo na lopati donojeti dva velika krimos treba im sve oduzeti zaplijeniti sve auta kuću pa nek vide kako je teško na pošten način zaradti

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.