Lištica porasla, Ugrovača se izlila – oštećeno 30 kuća – Jabuka.tv

Lištica porasla, Ugrovača se izlila – oštećeno 30 kuća

Širokobriješke rijeke Lištica i Ugrovača u noći sa srijede na četvrtak naglo su porasle uslijed obilnih padalina koje stvaraju probleme diljem Hercegovine.

S obzirom da je korito Lištice kroz središte grada betonski izrađeno, do izlijevanja nije nigdje došlo te je rijeka pod kontrolom. Izlila se jedino u Borku te poplavila šetnicu i improvizirani park na lijevoj strani rijeke, ali puno više problema stvorila je na Mostarskom blatu, točnije u selu Ljuti Dolac gdje je voda prodrla u obiteljske kuće.

Što se tiče rijeke Ugrovače, njezino korito je prirodno te se izlila na rukavcu pored Prve osnovne škole u Klancu te na lokalitetu Vrace, no nije ugrozila ljude niti imovinu.

Klikni i pročitajte više u našoj temi - Poplave u Hercegovini

”Jutros smo dobili dojavu iz Ljutog Doca da je voda prodrla u obiteljske kuće, a na terenu su bili pripadnici Civilne zaštite Grada Širokog Brijega te Vatrogasnog društva Široki Brijeg koji su od 8.00 do 15.00 sati bili na terenu i pomagali stanovnicima ovog sela u ispumpavanju vode iz kuća. Kako nam je javljeno s terena, voda je oštetila 30 kuća,” izjavili su za portal Jabuka.tv iz Operativnog centra Civilne zaštite Široki Brijeg.

Na području Grada Širokog Brijega na cestama su zabilježeni odroni kamenja koji su oteževali promet.

”Zabilježeno je nekoliko odrona na cestama na području Širokog Brijega te su oni sanirani, a naravno uvijek u ovakvim uvijetima postoji opasnost od novih te pozivamo stanovnike na dodatni oprez,” poručili su za portal Jabuka.tv iz Operativnog cetra CZ Široki Brijeg.

ovako je bilo 2010 godine,hoće li se ponoviti ??

Posted by Širokobriješka Unija on 15. listopad 2015

Povjernici mjesnih zajednica su na terenima prvi te ukoliko oni osjete da im prijeti opasnost alarmirat će Operativni centar CZ koja će postupati po proceduri.

Također, u slučaju bilo kakvih pojava opasnih po ljude i imovinu, 24 sata dnevno možete kontaktirati Operativni centar Civilne zaštite Široki Brijeg na broj 121 ili Vatrogasno društvo pozivom na broj 123.

(www.jabuka.tv)


42 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.