Republika Srpska zatvara sve ugostiteljske objekte: Nitko neće biti ostavljen na cjedilu – Jabuka.tv

Republika Srpska zatvara sve ugostiteljske objekte: Nitko neće biti ostavljen na cjedilu

U Republici Srpskoj će u narednih sedam dana biti zatvoreni ugostiteljski objekti, a Milorad Dodik je poručio da se to moralo uraditi zbog zdravlja stanovnika, ali da niko neće biti ostavljen na cjedilu.

Također zatvoreni su frizerski i kozmetički saloni, bazeni i spa centri, trgovački centri, prenosi Klix.ba.

Nakon sedam dana, ako epidemiološka situacija bude bolja, razmatrat će se otvaranje nekih objekata. Ministrica obrazovanja Natalija Trivić je kazala da se također zatvaraju i škole.

Epidemiološku situaciju i mjere koje donose sve razine vlasti moramo shvatiti jer samo poštivanjem mjera možemo prekinuti ekspanziju širenja zaraze. Ovo je učinjeno da bi se zaštitili građani i da bi spriječili ogroman pritisak na medicinske radnike. Moj apel je da se mjere poštuju i da za sedam dana kada vidimo kakvo je stanje, moći ćemo olakšati mjere, rekao je on.

Olakšavanje mjera, ako trend bude zadovoljavajući, značit će dopuštanje rada određenim objektima.

Država nije u mogućnosti da pokriva troškove kao na početku, ali mi ćemo vidjeti da i sada pomognemo koliko možemo. Veliki broj ugostiteljskih objekata je kršio mjere i smatramo da je to problem. Pozivam sve ugostitelje na saradnju nećemo ih ostaviti same. Ja nisam protiv njih, volio bih da nema pandemije, ali mi moramo poslušati zdravstveni sektor, rekao je Dodik.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

    • Ne mi, sljedeći su oni, valjda ste pratili subotu i prosvjede po cijelom svijetu,krenulo je, još malo i nastupaju “kadije”!

  • koliko će te dati pomoći i hoćete li im oprostiti namete kada ih zatvarate kako ćete platu uzeti nos vas djava i vas i vasu brigu naroda vi ste smrtonosna korona za narod

  • Ovaj doslovno o svemu odlucuje u Republici Srpskoj. Nije mi jasan njihov ustroj. Kad je on bio premijer RS-a nisu se nista pitali predsjednik RS-a i clan Predsjednistva iz RS-a, kad je on bio predsjednik RS-a nista se nisu pitali premijer niti clan Predsjednistva, a sada kad je on clan Predsjednistva nista se ne pitaju premijer RS-a niti predsjednik RS-a.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.