Zubčić 13. u posljednjem slalomu, sezonu je završio kao peti u ukupnom poretku skijaša

Filip Zubčić lovio je u švicarskom Lenzerheideu novi dobar slalomski rezultat kojim bi zaključio sezonu i odradio je solidan posao.

Nakon prve vožnje Zubčić je bio 12. sa 1.57 zaostatka za Marcom Schwarzom na prvom mjestu i sekundom zaostatka za trećeplasiranim Pertlom. Na kraju je završio 13.

Sukladno tome, nije bilo isključeno da bi Zubčić u nekom ludom raspletu mogao konkurirati i za postolje, ali ipak nije uspio odvesti tako dobro u drugoj vožnji. Pobjedu je odnio Manuel Feller.

U drugoj vožnji mu je na ruku išlo je dosta vozača izletjelo, a među njima su bili Adrian Pertl, Ramon Zenhausern, Michael Matt, sva trojica bolje plasirani od Zubčića nakon prve vožnje.

Mali kristali globus u slalomu je još ranije osvojio Marco Schwarz, a drugo mjesto pripalo je Clementu Noelu. Treći je Švicarac Ramon Zenhausern, prenosi Index.hr.

Hrvatski skijaš je sezonu završio kao ukupno 24. u svjetskom poretku slaloma što je njegova najbolja slalomska sezona u dosadašnjoj karijeri, a što je još važnije završio je kao peti u ukupnom poretku najboljih svjetskih skijaša.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.