Rektor Tomić: Sveučilište želi ulagati u vrhunske sportaše – Jabuka.tv

Rektor Tomić: Sveučilište želi ulagati u vrhunske sportaše

Predstavnici Sveučilišta u Mostaru održali su u četvrtak u prostorijama Rektorata u Mostaru sastanak s predstavnicima HMRK Zrinjski, priopćeno je u nedjelju iz tog kluba.  Sastanku su prisustvovali rektor Zoran Tomić i prorektor za poslovanje, ljudske potencijale i upravljanje kvalitetom Zdenko Klepić, dok su u ime HMRK Zrinjski nazočili predsjednik Upravnog odbora Branislav Stojkić, predsjednik skupštine Dario Pušić, predsjednik Nadzornog odbora Dragan Babić te tajnik Filip Garmaz i voditelj stručnog stožera Goran Lovrić.

Rektor Tomić je prisutne izvijestio o nastojanjima integracije fakulteta Sveučilišta u Mostaru i jačanju Mostara u cijeloj regiji kao grada znanosti i novih tehnologija.

Naglasio je nastojanja kako bi sport bio jedan od važnijih segmenata u razvoju Sveučilišta, a rukometni klub Zrinjski jedan od prvih s kojima žele potpisati obostranu suradnju u naobrazbi igrača kao i trenerskog kadra.  Također je naglasio kako će ovo Sveučilište biti na raspolaganju svim vrhunskim sportašima koji se žele školovati na mostarskim fakultetima, a ujedno pratiti svoje obveze na sportskim borilištima.

Predsjednik Stojkić je zahvalio rektoru i iskazao zadovoljstvo dobrom suradnjom s Fakultetom FPMOZ kao i sa samim rektoratom i senatom koji su odobrili korištenje sportskih prostora na Sveučilišnom kampusu u Rodoču i kako se nada produženju suradnje na dugi niz godina kako bi se moglo još ozbiljnije ulagati u postojeće prostorije koje bi uskoro mogle postati i rukometni dom.

Predsjednik skupštine Pušic je istaknuo veliko ulaganje u stručni kadar i potrebu za educiranjem trenera u Školi rukometa, dok se predsjednik Nadzornog odbora Babić osvrnuo na polovicu igrača koji studiraju na Sveučilištu u Mostaru, kazavši kako je ova suradnja na obostrano zadovoljstvo koju će oni kao sportski kolektiv itekako cijeniti.

Predsjednik Stojkić je obećao kako će novi crni dres HMRK Zrinjski biti s logom Sveučilišta u Mostaru, a premijerno će biti predstavljen uoči utakmice s Krasnodarom u okviru Challenge Cupa.

Rektoru Tomiću je uručena zlatna plaketa u povodu 25. godišnjice osnutka kluba za nesebičan doprinos razvoju sporta u gradu Mostaru, navodi se u priopćenju.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.