Rektor i Herceg obišli kampus SUM-a, pušten besplatan internet

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić i predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije dr. Nevenko Herceg obišli su radove na rekonstrukciji kampusa Sveučilišta u Mostaru.

Tomić je istaknuo kako u posljednjih godinu dana SUM puno ulaže u rekonstrukciju, u oblikovanje novoga, modernijega i suvremenoga Sveučilišta.

Radovi koji čekaju godinama započeli su ovo ljeto isključivo zahvaljujući sredstvima vlade HNŽ-a. Želimo da studenti studiraju u boljem ambijentu, da se bolje osjećaju i da ovo bude jedan lijep i moderan kampus za sve nas i za sve posjetitelje kako bi vidjeli snagu Sveučilišta, kazao je dr. Tomić.

Značajan doprinos ovom projektu uložio je Nevenko Herceg, jer je vlada HNŽ-a u cijelosti osigurala sredstva za rekonstrukciju kampusa Sveučilišta.

Želim da u novom, opremljenom kampusu borave studenti, da se ugodno osjećaju u amfiteatru koji će biti izgrađen. Sveučilište je napravilo velike korake na internacionalizaciji, na međusveučilišnoj suradnji, širenju znanja i vještina koje traži tržište rada, uistinu jedna čestitka upravi SUM-a za sve što rade i za sve što planiraju raditi“, naglasio je Herceg.

Pušten besplatan internet

U kampusu Sveučilišta u Mostaru u četvrtak je u rad pušten besplatan internet koji za područje kampusa osigurava HT Eronet.

Član Uprave HT Eroneta Tomislav Ruk naglasio je kako je besplatna Wi-Fi mreža kontinuitet suradnje Eroneta i Sveučilišta u Mostaru.

Želim da besplatan pristup internetu svim studentima omogući nesmetan pristup u svrhu školstva i obrazovanja te se nadam da će im biti od koristi u njihovom radu da uspješno završe studij, kazao je Ruk.

Voditelj IT centra Sveučilišta u Mostaru doc. dr. sc. Tomislav Volarić objašnjava kako je u kampusu puštena velika brzina interneta, 100-megabitni internet, koju nema ni jedan kampus u regiji.

Digitalna transformacija obrazovanja neće stati na ovome. Radit ćemo na cijeloj digitalizaciji naših nastavnika i studenata te smatramo kako je to jedini i pravi put za Sveučilište budućnosti, istaknuo je Volarić, priopćeno je iz SUM-a.

(www.jabuka.tv)


26 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.