Mirza Teletović preuzima Košarkaški savez BiH

Košarkaški savez BiH krajem sljedećeg mjeseca održat će izbornu skupštinu na kojoj će biti izabrano novo rukovodstvo krovne kuće bh. košarke.Kao novi član Upravnog odbora spominje se i dugogodišnji kapetan reprezentacije BiH i bivša NBA zvijezda Mirza Teletović (33).

Navodno bi Teletović nakon izbora trebao preuzeti i funkciju prvog čovjeka Košarkaškog saveza BiH, što bi, nema sumnje, bilo od velikog značaja za bh. košarku, piše Sportsport.ba

O mogućem angažmanu u KSBiH oglasio se i sam Teletović priopćenjem za javnost.

Nakon dugo razmišljanja, zašto bih trebao, zbog čega, što će meni u životu živciranje, briga, borba s vjetrenjačama i sve što ide uz neke odgovorne funkcije, donio sam odluku kako moj život bez košarke, nije život. Da, na prijedlog Košarkaškog saveza Kantona Sarajevo i gospodina Nihada Selimovića, pristao sam biti kandidat za Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH, započinje Teletović.

Ukoliko taj prijedlog prođe na Skupštini Košarkaškog saveza BiH, od studenog, po sustavu rotacije, trebao bi biti i predsjednik Košarkaškog saveza BiH, što će mu biti, kako kaže, “velika čast i zadovoljstvo, ali i odgovornost, jer košarku u našoj zemlji treba vratiti na mjesto gdje joj i pripada”.

Ne zanimaju me prazne priče, iako nam je sport time opterećen, već isključivo me zanima napredak košarke. Naša zemlja je oduvijek bila puna talenta, ali nedostajalo nam je samokritike i rada i dat ću sve od sebe da više nikoga nikad ne molimo, da više nikada ni od kog ne tražimo i da ne čekamo milostinju kako bismo se natjecali, već da u godinama koje su pred nama, postanemo Savez koji se neće stidjeti svog rada, ističe Teletović

Teletović najavljuje kako će se o košarci u BiH u budućnosti pisati i govoriti samo afirmativno, jer to je njegov cilj. Ističe kako je zbog toga i preuzeo ovu obavezu i da zna kako će biti jako teško postići sve ovo, ali da ga “u životu nikad nije zanimao prosjek, već samo napredak”.

Košarka je moj život, moje zanimanje, moja ljubav, košarka mi je dala sve u životu i ja sam dao sve njoj i nadam se da ću imati pomoć svih onih ljudi koji vole ovaj sport, jer lako je pričati o tome što se treba uraditi, problem nastaje kada dođe do konkretnih stvari. Ja sam tu zbog konkretnih stvari i ne volim pričati o stvarima koje se tek trebaju dogoditi. Vrijeme će pokazati, stoji na kraju priopćenja.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.