Rekordan promet Zračne luke Mostar

U Zračnoj luci Mostar, zahvaljujući izuzetnom zalaganju uposlenih, godišnji broj putnika bilježi stopostotno povećanje i za 2012. godinu iznosi oko 80 tisuća putnika.

Prošla godina je najuspješnija poslijeratna godina s prometom od oko 80 tisuća putnika čime smo izjednačili rekord prijeratnih uspješnih sezona. Najuspješniji mjesec 2012. godine bio je kolovoz sa preko 13.000 putnika, tako da smo prezadovoljni prošlom godinom“, rekao je za Studio 88 Marko Đuzel iz Zračne luke Mostar.

Govoreći o financijskoj situaciji mostarskog aerodroma Đuzel je istaknuo kako su kapaciteti prilično popunjeni te da mjesta ima za eventualno nekoliko tisuća putnika više.

– S obzirom na broj od 80.000 putnika mi smo dosegli svoj maksimum, kako sa terminalnom zgradom tako i sa brojem parkirnih pozicija. Slijedi nam analiza prošle godine, a pripremaju se i nove investicije kako bi se naši kapaciteti proširili, naravno, u okviru naših mogućnosti.

Svaka pomoć sa strane je dobrodošla, Zračna luka Mostar će itekako znati to iskoristiti.”

Nakon što je istekao ugovor o letovima Pescara – Mostar, talijanski partneri pokazali su spremnost da obnove ugovor, ali i prošire ponudu letova preko mostarske zračne luke. Tako su Talijani ponudili letove na relaciji Sarajevo – Mostar – Pescara, s tim da bi novost bila uspostava letova s Bruxellesom, Oslom i Frankfurtom.

Talijanski partneri inzistiraju da zrakoplovni prijevoznik Ryanair bude uključen u projekt koji bi prodavao karte Fortuna Toura Mostar za Oslo, Bruxelles i Franfurt.

Mi sa Pescarom imamo dobru suradnju baziranu na našoj zračnoj liniji, koja je funkcionirala prošle, pretprošle, ali i ove godine“, kazao je Đuzel.

Ako dvije strane postignu dogovor o ovom pitanju, letovi bi počeli 28. ožujka, a ugovor bi bio na snazi do 2. studenog. Sa svime su upoznate i lokalne vlasti u Mostaru, kao i odgovorni u Zračnoj luci Mostar.

(www.bljesak.info)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.