Rekordan odaziv darivatelja krvi na akciji u Širokom Brijegu

U srijedu je u organizaciji Crvenog križa Široki Brijeg i Odjela za transfuzijsku medicinu SKB Mostar održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi koja je oborila rekord po pitanju odaziva darivatelja.

Naime, akciji se odazvalo 87 darivatelja, a prikupljeno je 79 doza krvi što je apsolutni rekord akcija darivanja krvi na području Širokog Brijeg u proteklih nekoliko godina.

”Prezadovoljni smo odazivom pogotovo kada smo svjesni da je u tijeku vrhunac sezone gripe te je nekoliko naših redovnih darivatelja bolesno. Unatoč tomu, od srca se zahvaljujemo svima, a posebno onima koji su krv darovali prvi put, također čestitamo i našim darivateljima koji su danas ostvarili svoja jubilarna darivanja krvi. Široki Brijeg je još jednom pokazao da ima veliko srce,” izjavili su za portal Jabuka.tv iz Crvenog križa Široki Brijeg.

Sljedeća akcija na području Širokog Brijega održat će se u travnju za učenike Gimnazije fra Dominika Mandića i Srednje strukovne škole Široki Brijeg dok su za lipanj najavljene tri akcije i to u MZ Lijeva Obala te u mjestima Uzarići i Kočerin.

U 2014. godini u osam provedenih akcija na cijelom području Širokog Brijega od ukupno prijavljenih 447 građana na akcijama dobrovoljnog darivanja krvi prikupljeno je 359 doza krvi. Također vrijedi istaknuti i podatak da će Crveni križ Široki Brijeg sljedeće godine proslaviti 70 godina postojanja.

(www.jabuka.tv)5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.