Stigle prve reakcije stranaka na anketne rezultate

Nakon što su objavljene prve izlazne ankete parlamentarnih izbora RH, stigle su i prve reakcije iz stožera političkih stranaka.

Svi se slažu u jednom – zadovoljni su velikom izlaznošću hrvatskih birača, koja je podsjećamo, najveća od 2000. godine. 

Potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je naglasio kako je ova večer krenula u korist HDZ-a.

Ovo je jako dobar rezultat, zahvalio bih građanima na ovolikoj izlaznosti. Ako sam dobro računao HDZ u izlaznoj anketi ima više birača nego ljevica u Hrvatskoj. Složit ćete se nakon osam godina ovo je odličan rezultat. Ovo je tek početak večeri, ima dosta rubnih mandata i ova slika će se mijenjati, rekao je Božinović.

Iz SDP-a kojem su izlazne ankete predvidjele 44 mandata tvrde kako je Hrvatska odabrala promjene.

Gledajući rezultate stranaka lijevo od centra, ja sam optimist i mislim da će rezultati biti čak i bolji od ovih anketa. Tijekom večeri mandati će se sigurno mijenjati, jer ima puno ovih rubnih mandata, naglasio je potpredsjednik stranke Siniša Hajdaš Dončić.

Prve izlazne ankete: HDZ vodi s 58 mandata

U Mostu su optimistični i nadaju se kako će do kraja večeri doći do 10 mandata.

Ovo su tek izlazne ankete, po ovom smo ostali točno na onom što smo imali, ipak ono što je dobra vijest je veća izlaznost građana, kazao je Nino Raspudić.

Objava prvih anketnih rezultata s oduševljenjem je dočekana u stožeru Možemo! prema kojima osvaja 11 mandata.

Zadovoljni smo. Više smo nego poduplali broj mandata i pokazuje se da nismo samo zagrebačka stranka. A ako su ankete točne, postoji šansa da je HDZ-u došao kraj. No, treba vidjeti do kraja i konačnih rezultata, kazala je zastupnica stranke Ivana Kekin.

Domovinski pokret je pak osvojio 13 mandata, što je manje nego su predviđale predizborne ankete, čime nije zadovoljan Mislav Kolakušić.

Rezultati su dosta loši, ali HDZ ne može sastaviti novu Vladu, što znači da idemo na nove izbore. Idemo na nove izbore, nitko neće imati dovoljno. Novi izbori su sto posto sigurno. Što ako novih izbora ne bude? Netko drugi će onda sastaviti većinu, mi nećemo, rekao je Kolakušić.

Podsjetimo, prve izlazne ankete pokazuju vodstvo HDZ-a s 58 mandata.

UŽIVO: Parlamentarni izbori u Hrvatskoj

(www.jabuka.tv | Foto: Marko Lukunić / Pixsell)

3 komentara

  • Iz istih ideoloŝkih razloga glasa se za HDZ 2024 kao i 1990 …isto tako i joŝ viŝe hlada se za SDP zbog istih razloga kao 1990 godine…….i to je ISTINA….i tako svatko svoje odgaja.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.