Razgovarali s Kordićem: Asocijacija poduzetnika očekuje učinkovitiju administraciju u Mostaru – Jabuka.tv

Razgovarali s Kordićem: Asocijacija poduzetnika očekuje učinkovitiju administraciju u Mostaru

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić primio je u ponedjeljak u Gradskoj vijećnici članove Upravnog odbora Asocijacije poduzetnika Hercegovine (APH), čime je ujedno počela praksa redovitog susretanja prvog čovjeka Grada i navedene poduzetničke udruge.

Dogovoreno je da se ovakvi konzultativni sastanci organiziraju u redovnim vremenskim intervalima, a članovi APH-a obećali su učiniti sve sa svoje strane kako bi u savjetodavnom, ali i praktičnom smislu bili na raspolaganju gradonačelniku i Gradskom vijeću pri rješavanju zatečenih problema, ali i u realizaciji novih projekata, priopćeno je iz Asocijacije poduzetnika Hercegovine.

APH je sa svoje strane upoznao gradonačelnika s nekoliko prioriteta, čijim bi se rješavanjem, kako kažu, grad Mostar svrstao u ona regionalna središta koja vuku naprijed, privlačeći investicije i osiguravajući radna mjesta te gospodarski rast.

Rečeno je da poduzetnici očekuju učinkovitiju gradsku administraciju i brže rješavanje podnesenih zahtjeva, kako za tvrtke, tako i za građane u cjelini.

Nadalje, APH je spreman pružiti pomoć gradskoj vlasti u traganju za najboljim rješenjima u oblasti prikupljanja i zbrinjavanja komunalnog otpada, što je važno pitanje koje, utječući na ukupnu sliku grada, otvara perspektive za rast turizma, ali i gospodarstva u cjelini, jer poznato je da investitori nerado dolaze u neuređene i neuredne gradove, navode iz Asocijacije.

Među njihove prioritete spada i rješavanje novog urbanističkog plana, bolje planiranje poslovnih zona i poduzetničke infrastrukture, računajući tu i saniranje, odnosno modernizaciju cesta na području grada i njegove šire regije.

Problem Zračne luke/Aerodroma Mostar također je apostrofiran, jer poduzetnicima, ali i njihovim gostima i potencijalnim investitorima već godinama predstavlja hendikep nepovezanost Mostara redovnim zračnim linijama prema važnijim centrima. Koliko nefunkcionalan aerodrom negativno utječe na turizam, ne treba posebno ni spominjati, naglašeno je na sastanku s gradonačelnikom Mostara.

Gradonačelnik Kordić poručio je predstavnicima APH-a da će sa svoje strane učiniti sve što može da se navedeni, ali i drugi problemi i projekti brže i efikasnije rješavaju, te da će mu u tom smislu dobro doći pomoć svih dobronamjernih građana, a posebno onih koji mogu pomoći praktičnim savjetom ili spremnim rješenjem u bilo kojem segmentu iz nadležnosti gradonačelnika i gradske uprave, stoji u priopćenju.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.