Raste broj neplodnih parova u Hercegovini

Broj parova koji se suočavaju s problemima steriliteta s područja istočne Hercegovine je sve veći.

”Kad smo pokrenuli Udruženje, prije četiri godine, imali smo četiri bračna para, odnosno osam članova. Danas Udruženje broji 150 parova i obitelji s 46 beba koji dolaze s područja istočne Hercegovine”, rekla je Snežana Mista predsjednica Udruženja obitelji s problemom steriliteta “Bebe” iz Trebinja.

Predstavnici klinike za izvantjelesnu oplodnju Bahceci BiH IVF Centar poklonili su ovom Udruženju donaciju u vrijednosti deset besplatnih pregleda za članice i članove Udruženja.

Klinika za izvantjelesnu oplodnju Bahceci BiH IVF Centar prepoznala je rad i značajnu ulogu koje Udruženje “Bebe” ima na području regije istočna Hercegovina, kao prvo udruženje te vrste osnovano u Bosni i Hercegovini.

Predsjednica Udruženja “Bebe” Snežana Misita kazala je da je donacija Bahceci BiH IVF Centra od izuzetnog značaja za članice i članove Udruženja, s obzirom na to da je sve veći broj parova s problemima steriliteta s područja na kojem Udruženje djeluje.

Iz Bahceci Centra poručuju da je rad Udruženja “Bebe” pozitivan primjer angažiranja lokalne zajednice u dobrovoljnoj pomoći parovima koji se suočavaju s problemom steriliteta, prenosi Fena.

”Bahceci BiH IVF Centar je jedinstven po svom kadru i primjeni najnovijih tehnika i tehnologije u pružanju usluga brige o ženskom i muškom reproduktivnom zdravlju te smo parovima, članovima Udruženja “Bebe” ovim putem željeli pružiti mogućnost pregleda u našoj klinici da bismo dobili stručno mišljenje naših doktora. Nadamo se da ćemo, kao i dosad, uspješno pomoći parovima koji se suočavaju s problemom steriliteta”, kazala je Indiana Husić-Šabanović, koordinatorica za odnose s pacijentima Bahceci BiH IVF Centra.

Predstavništvo renomirane turske klinike za izvantjelesnu oplodnju Bahceci BiH IVF Centar otvoren je u Sarajevu prije dvije godine, a stručni tim Centra dosad je pomogao 150 parova da ostvare svoj san i postanu roditelji 200 beba, piše Fena.
Bahceci BiH IVF Centar je klinika za vantjelesnu oplodnju u Sarajevu.

Prva Bahceci klinika otvorena je 1996. godine u Istanbulu, a danas svoje centre ima u osam zemalja, uključujući i BiH. Bahceci IVF centri uspjeh i kredibilitet grade kontinuiranim rastom i usavršavanjem stručnog osoblja kojeg čine 25 doktora specijalista i više od 150 članova osoblja te primjene najnovijih tehnika i tehnologije u pružanju usluga brige o ženskom i muškom reproduktivnom zdravlju.Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.