Raspudić: Most će biti čvrsta, jaka i konstruktivna oporba

Nino Raspudić, koji je na listi Mosta ušao u Sabor, najesen očekuje „možda i socijalne nemire“ i tešku krizu. U takvom vremenu Most bi bio “konstruktivna oporba”, i to ovako…

Da će i Most biti “čvrsta, jaka i konstruktivna oporba” za N1 je obećao Nino Raspudić.

Nećemo podržati vladu Andreja Plenkovića. Nastojat ćemo biti konstruktivni, jer dolazi jedno vrlo ozbiljno vrijeme, kazao je, a potom je pojasnio na što misli:

Korona traje i dalje. Uskoro, nakon ljeta, očekujemo da će zijevnuti rupe u proračunu, da ćemo imati ekonomske, vjerojatno i socijalne nemire i trzavice.

Raspudić je rekao da će svi trebati pokazati odgovornost i u toj situaciji da će trebati podržavati vladine dobre prijedloge. Raspudić, međutim, ne vidi da bi isto tako prema opoziciji mogao nastupati HDZ.

Ja sam siguran da HDZ i većina neće podržati nikakve prijedloge o promjeni izbornog zakona, o promjeni zakona o referendumu, tako da se referendum omogući i regulira, a ne da se onemogući, ili pak reformu pravosuđa kako bi se iskorijenila korupcija, kazao je.

Potom je konstatirao da “na tome počiva njihova moć”, zapravo govoreći o korupciji i o HDZ-u. Raspudić je dalje hvalio Most kao stranku čiji zastupnici tradicionalno maksimalno rade svoj posao, što se vidi po, rekao je, količini sudjelovanja u saborskim raspravama i broju zakonskih prijedloga.

Potom je rekao tko je za njih najviše glasao:

Za nas više glasaju žene, visokoobrazovani i mladi. To ne znači da za nas ne glasaju i muškarci, ali ovo ipak pokazuje da je to jedna nova Hrvatska.

Ostao je iznenađen kad ga je voditelj pitao o mogućnosti da im priđe netko tko je sada u Domovinskom pokretu:

K nama!? O tom, potom! Teoretski je to moguće, koalicija od šest stranaka, da dođe do nekog razmimoilaženja. Ako bi netko pokucao, analizirali bismo od osobe do osobe, rekao je.

(www.jabuka.tv)


21 komentar

 • Neka Most isprofiliraju u tu stranku visokoobrazovanih ljudi semokršćanskih načela.
  Svaka čast na tome što su pročitali Škoru prevaranta i odbili ga a na njegovoj listi bi sigurno prošli i dobili visoko mjesto .
  Vidio pametni Nino s kim ima posla, kakvim interesadžijama dojučerašnjim stranačkim pjevačima i ulizicama i okrenuo se težem putu i mlađoj ekipim koji su bili u padu!
  Škoro je samo htio priliku da mota HDZ 4 godine

  • Tko god ima ista u glavi, i kome je u centru svega obican hrvatski gradjanin podrzat ce Most! Svi ostali zna se zasto i zbog cega glasaju

   • Ne znaš ti što je kršćanstvo. U određenom smislu si doduše možda u pravu, jer ovo što se danas razumijeva pod kršćanstvo zapravo je „pavlovstvo“ odnosno „pavlinizam“. Tom se naime liku, Pavlu odnosno Savlu, na osnovi njegova osobna svjedočenja, objavio nekakav „univerzalni Krist“, nekakvo „kozmičko biće iz nekakvih viših sfera“, za razliku dakle od Petra i sljedbe koja je rasla i razvijala se direktno uz Isusa. Kasnije je taj Pavao (koji je bio vrlo učen tj. obrazovan u tadašnjem smislu i koji je bio i rimski građanin sa svim tada pripadajućim pravima što podrazumijeva i bavljenje politikom u današnjem smislu prava i obveza) izgradio svoju čitavu teologiju na osnovu tog njegovog, osobnog ukazanja, i učinio je kao takvu primamljivom tj. pripojio je tada Rimskom carstvu kao instrumentu sile tj. represije. Ostalo je povijest („kršćanstva“) koju su obilježila presezanja odnosno konstantna petljanija „crkve“ odnosno religije u „državu“ i obratno, petljanija vjere odnosno po naravi iracionalnog u znanost odnosno racionalno, pa religijski motivirani ratovi i ostalo, potom unutarnje podjele, raznorazne aberacije, perverzije i raspadi carstava, pa u posljednje vrijeme prisutan modernizam odnosno progresivizam i sekularizacija, kao i opiranje tom procesu u vidu nekakvog tradicionalizma odnosno politike konzervatizma itd.. Sve ti je to politika, i sve usko vezano i uz „kršćanstvo“ odnosno uz nekakva religiozna načela tj. (teološke) postavke.

 • Nino gradite Slobodarsku stranku poput onih u Austriji i Njemačkoj punu mladih doktora znanosti iz svih područja znanosti. Škoro populist kako je došao tako će i otići, trebaju mladi ljudi

  • Hm, Mosz koji je prema anketama jedva prelazio prag prije mjesec dva popušio a Tamburica za prodaju je najavljivao 30 mandata je pobjednik?! Zanimljivo

 • Boli tebe ona stvar, sto ce biti socijalnih nemira,jer si ti usao u politiku i ona tvoja kenja!Gadis mi se fujjj i nikad ti ne bi dala glas!HDZ lopoviiiiii,SDP looopvii,Skoroo lopovva o Bozi Petrovu no kom jer nije dostojan!A sem toga i lopova je steta s njim uporditi!Ogavni ste svi

 • Nino je folirant. Sjećam ga se s faksa, bio je hippy, zagovarao je multi-kulti priču. Bio je aktivist s Veselinom Gatalom i još nekim dugokosim.

  Njega su prepoznali kao perspektivnog kadra i on je zaista oštrouman, brzo razmišlja, jak polemičar. Nije slučajno svo vrijeme u medijima jer Služba priprema svoje kadrove po 20-30 godina. Poput Škore, nije se aktivirao za vrijeme svih onih vlasti 2000-2015. Mnogi podcjenjuju Službu koja je godinama unazad vješto osjetila kako suverenizam jača u Europi i pripremila svoje adute. Tako su Škoro, nekakav Zekanovic i poslije Nino upali na mjesto tih desnih kadrova.

 • Oporba je samo oporba i ne postoji nikakva konstruktivna, čvrsta ili jaka, to su priče za malu djecu i to onu partijsku. Sabor je samo finaliziranje odluka koje su već donesene na saborskim odborima koje se nikada ne prenose u javnosti. Ovo što se prenosi na tv su igrokazi za djecu kada se više ništa ne može promijeniti jer su odluke već donesene. Zato Nino ne blebeći gluposti. Poslije ovakvoga potopa i treće velike pogreške Mosta, koji nije htio ići u koaliciju sa DP čime su izgubili 7-10 mandata, a direktni krivac su upravo bračni par Raspudić, koji su zadovoljili svoj ego i izašli kao nekakvi spasitelji Mosta, ali nije to cilj politike. Cilj politike je opće dobro države i naroda, a vi ste tu zakazali. Toliko ste zakazali da više nikada nećete dobiti potporu glasača koji promišlja nacionalno, koji želi dobro najprije državi, a onda i svima drugima. Vi ste svoj politički kapital stavili na raspolaganje strančici Most, i to je vaše pravo, ali ne prosipaj floskule o općoj dobrobiti za državu, jer ste vi upravo odradili kočničarski dio koji onemogućava bilo kakvu promjenu. Pljenković i njegova partija kp hdz vam mogu biti beskrajno zahvalni, jer su uspjeli još jednom razjediniti oporbu, prije nego je postala oporba. Ispao si obični mali Pljenkovićev papak, a umislio si se u veličinu spasitelja koji ruši kuću za izgradnju svinjca.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.