Raspudić: Komšić i Džaferović nediplomatski prema Lavrovu, a ne znam čime ih je Milanović uvrijedio

Članovi predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović u utorak su priredili neviđeni diplomatski incident, otkazavši susret s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejom Lavrovom.

Iako sarajevski mediji s odobravanjem gledaju na njihov potez, (navodno) isprovociran jučerašnjim sastankom šefa ruske diplomacije sa srpskim članom predsjedništva Miloradom Dodikom, saborski zastupnik Mosta Nino Raspudić smatra da do ovoga nije trebalo doći, prenosi Dnevno.hr.

Ako su imali nekakvih primjedbi na raspored mogli su mu to reći na sastanku, stava je.

Činjenica da su dva bošnjačka predstavnika u predsjedništvu – obojicu su izabrali Bošnjaci – nedomaćinski odbili sastanak s Lavrovom koji je došao u Sarajevo samo govori o tome kakvo je rasulo u BiH i njenim inistitucijama. Ako su imali nekakvih primjedbi na raspored i sastanak s Dodikom – je li trebao prvo njemu ili nije – to su mu mogli reći na sastanku i kasnije priopćiti svoj stav javnosti. To što su napravili, smatram, necivilizirano je i nediplomatski i dodatno svjedoči o obojici, kaže nam Raspudić.

Raspudića smo zamolili i za osvrt na nedavni istup predsjednika RH Zorana Milanovića o BiH i metafori o “sapunu i parfemu”. Raspudić u njegovoj izjavi ne vidi ništa sporno, niti smatra da je predsjednik nepotrebno zakuhao atmosferu uoči obljetnice Daytonskog sporazuma, piše Dnevno.hr.

Komšić i Džaferović odbili sastanak s Lavrovom, otkrili su i razloge

Ništa on nije zakuhao, rekao je istinu o stanju u BiH i kako bošnjački većinski nacionalizam koristi građansku priču. Oni su potpuno zlonamjerno i manipulativno interpretirali njegovu metaforu o sapunu i parfemu, svakome je bilo jasno da je to isto kao da je rekao da treba prvo završiti osnovnu školu, a onda doktorat ili da je rekao da treba prvo sagraditi temelje, a onda doći do balkona. Uostalom, on je u toj metafori govorio o uređenju BiH, a ne o ljudima u BiH, a pogotovo ne o jednom narodu. Ne znam što su se Bošnjaci našli uvrijeđenim, prokomentirao je.

Milanović: Zar sam ja nacionalist i šovinist ako kažem da su bh. Hrvati nezadovoljni s ovakvom BiH?

(www.jabuka.tv/Foto: Cropix)8 komentara

  • Ne mogu vjerovati kolika je razlika između KGK i Milanovića, a Milanović komunista, pa šta je onda KGK? Ova dvojica islamističkih zagovornika i propagatora su se podigli na zadnje noge jer Milanović ne slijedi Mesićeve plaćene PR članke kojima je ribare pokušavao naučiti loviti jastoge i lignje po Sarajevu i bosanskoj pustoši. Onaj jadni komšić samo što se ne izvrne od puste rakije u sebi. Njegovi propadaju u zemlju gledajući ga kako tetura i tepeska. za razliku od džeferovića koji nauči lekciju koju mu da u zadatak Izet beg Bakir. Netko će popušiti ćušku iza ušiju, Bakir, sultan sa Bospora ili Putin, pogodite tko?

  • Ja sam mislio da je Nino pismeniji pa je i on izbacio iz glave presudu suda suda za ljudska prava iz strazbura koja naredjuje implementaciju u Ustav B-H jer u B-H ima 500 tisuca gradjana koji nisu simpatizeri ni jedne vjerske stranke dakle ima ih 100% vise od nas katolika odnosno hrvata.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.