Lasić: 10 milijuna KM pomoći dodijeljujemo sektoru javnog cestovnog prijevoza – Jabuka.tv

Lasić: 10 milijuna KM pomoći dodijeljujemo sektoru javnog cestovnog prijevoza

Federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić kazao je da je Vlada FBiH u utorak donijela Odluku o dodijeli financijske pomoći korisnicima iz sektora javnog cestovnog prijevoza u okolnostima pandemije, u iznosu 10 milijuna KM.

Ovom odlukom je, sukladno interventnim mjerama za podršku ugroženom sektoru gospodarstva Federacije BiH, utvrđena lista korisnika financijske pomoći u sektoru cestovnog javnog prijevoza putnika s iznosima dodijeljenih sredstava, kazao je.

Na temelju Uredbe o interventnim mjerama za podršku, kako je istaknuo Lasić, Federalno ministarstvo prometa i komunikacija je objavilo javni poziv poslovnim subjektima iz oblasti javnog cestovnog prijevoza putnika koji je bio otvoren do 13. studenoga.

Dodao je da su se na poziv prijavila 193 poslovna subjekta, od kojih je 176 ispunilo sve uvjete propisane uredbom.

Smatra da će ta financijska pomoć djelomično popraviti usitinu teško stanje poslovnih subjekata te je izrazio žaljenje što su pojedini pravni subjekti zbog dostignutog limita dobili znatno manje novca u odnosu na njihovo ukupno sudjelovanje.

Lasić je kazao da će Ministarstvo potpisati ugovore s korisnicima financijske pomoći, a nakon toga će uslijediti uplata.

(Fena)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.