Mostarcu zbog obiteljskog nasilja određen pritvor – Jabuka.tv

Mostarcu zbog obiteljskog nasilja određen pritvor

Općinski sud u Mostaru odredio je u ponedjeljak pritvor u trajanju od najdulje mjesec dana od dana oduzimanja slobode Zdenku Buhovcu zvanom Zdena (1959.) iz Mostara, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nasilja u obitelji, izvijestilo je u utorak Županijsko tužiteljstvo HNŽ-a Mostar.

Buhovac se sumnjiči da je u drugoj polovici 2020. godine u obiteljskoj kući u naselju Gornja Jasenica br.10, Mostar, u kojoj živi u zajedničkom kućanstvu s članovima svoje obitelji, psihički i fizički zlostavljao svog brata M. B. vrijeđajući ga, psujući mu, te ga više puta udarajući šakom po glavi i tijelu.

Potom je 12. prosinca oko 9 sati oštećenog M.B. nakon kratke prepirke udario tepsijom po glavi, a zatim ga prijeteći mu da je “gotov”, nastavio udarati zatvorenim šakama po glavi, licu, kao i cijelom tijelu, uslijed čega je oštećeni zadobio tjelesne ozljede u vidu prijeloma rebra.

Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom, jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo, odnosno, da će učiniti kazneno djelo kojim prijeti, a za to kazneno djelo može se izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna, navodi se u priopćenju.

Iz Tužiteljstva napominju kako u suradnji s MUP-om HNŽ-a, PU Mostar, nastavljaju s poduzimanjem istražnih radnji u navedenom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno kazneno djelo.

(www.jabuka.tv)