Raspisan natječaj za radove rekonstrukcije sustava za navodnjavanje

U srijedu 14.11.2012. je raspisan međunarodni natječaj za radove u okviru Projekta rekonstrukcije i proširenja sustava za navodnjavanje „Mostarsko blato”. Radovi su podijeljeni u 4 LOT-a, a ukupna vrijednost radova bi trebala biti veća od 5  milijuna KM. Natječaj za izvođenje radova dostupan je na portal.piusum.ba i objavljen je u Dnevnom listu i Dnevnom avazu.

U Općinskoj vijećnici je održan sastanak na kojem su predstavnici PIU Sarajevo i ekspert Svjetske banke Samvel Ghazaryan upoznali Općinskog načelnika i koordinatore Projekta ispred Općine o potrebnim aktivnostima na formiranju Udruga korisnika vode i potrebi sudjelovanja Zavoda za poljoprivredu kao stručne savjetodavne ustanove. Alojz Dunđer iz PIU-a je sve prisutne obavijestio o sadržaju objavljenog međunarodnog natječaja za izvođenje radova, te istaknuo nekoliko uvjeta koje treba ispuniti Općina Široki Brijeg da bi projekt tekao prema zacrtanom planu. U razgovoru je istaknuto da bi prva faza Projekta trebala trajati oko dvije godine, a nakon toga je u drugoj fazi predviđeno proširenje sustava za navodnjavanje na područje Ljutog Doca, što će u velikoj mjeri ovisiti od uspješnosti realizacije prve faze projekta i raspoloživih financijskih sredstava. Sastanku su bili prisutni i predstavnici korisnika vode iz svih naselja koja se nalaze na području sustava za navodnjavanje u Širokom Brijegu. Oni su izrazili spremnost sudjelovanja u formiranju udruga korisnika vode koje će participirati u troškovima održavanja sustava.

Općinski načelnik Miro Kraljević je naglasio veliku važnost ovog Projekta za poljoprivrednike i poljoprivrednu proizvodnju na području općine Široki Brijeg i izrazio zadovoljstvo da nakon skoro četiri godine pripreme Projekt rekonstrukcije sustava za navodnjavanje kreće u realizaciju. Rekao je i to da svakako očekuje da će i lokalne građevinske tvrtke sudjelovati u izvođenju predviđenih građevinskih radova.

 (www.sirokibrijeg.ba)

5 komentara

    • Dobrodošao! Pitaj nekog gdje je put prema Borku. Ako odeš gore, pazi se, puše malo jače nego dolje i malo je ograda nestabilna, ali pogled je fenomenalan.

  • jeblo vas navodnjavanje i 5.000.000 za to…treba napraviti sustav navodnjavanja za 1.000.000 a s ostatkom se može urediti grad da izgleda cakum pakum…ali Miro očito osjeća kao svoje samo ono oko njegove kuće, kao i Lijanova telad samo…Miro, zaobilaznici, Puringaju, Varaždinskoj i cijelim Lisama pa do Čuline treba normalna cesta, rasvjeta, a većini nabrojanog treba i gradska voda…znači samo tražimo OSNOVNO

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.