Raširi krila, otisni se u svijet i zaradi novac!

„Učini nešto novo i drugačije, raširi krila i otisni se u svijet.“ – moto je agencije US JIM koja studentima pruža mogućnost putovanja i stjecanja neprocjenjivog životnog iskustva. Naime, spomenuta agencija u sklopu Work & Travel programa studentima omogućava da ljeto provedu u Americi, zarade novac i obiđu svjetski poznate atrakcije poput New Yorka, Las Vegasa, Chicaga, San Francisca, Los Angelesa i mnoge druge.

– U Work & Travel programu mogu sudjelovati samo studenti, stoga ih pozivam da ne propuste svoju priliku i prijave se na neki od sezonskih poslova u poznatim američkim tvrtkama kao što su Hard Rock Cafe, Hyatt, Mount Olympus, Princess, High Sierra Pools, ali i u mnogim drugim restoranima, hotelima i zabavnim parkovima, rekao je za Jabuka.tv Josip Landeka koordinator agencije US JIM za BiH.

– Work & Travel program je osnovan od strane američke vlade i uživa iznimnu popularnost među studentima diljem svijeta. To je program kulturne razmjene koji se održava u ljetnim mjesecima, čime se studentima ne remeti njihov tijek studiranja. Ako želite usavršiti engleski jezik, steći radno iskustvo, upoznati novu kulturu i studente iz cijelog svijeta onda ste prava osoba za ovaj program, dodaje Landeka.

Prvi programi sličnog karaktera pokrenuti su prije 60 godina kako bi omogućili mladima iz cijelog svijeta da žive u stranoj zemlji i steknu značajna životna iskustva. U Work & Travel programu trenutno iz Bosne i Hercegovine, posredstvom agencije US JIM, sudjeluje petnaest studenata raspoređenih u nekoliko država SAD-a.

Među tih petnaest studenata su i Marija Šimić, Anđelko Šimić i Dalibor Vidović studenti sa Sveučilišta u Mostaru. Oni trenutno borave i rade u gradu Lake George u američkoj saveznoj državi New York. Odrađuju sezonski posao u lokalnim pizzerijama i, kako kažu, pristojno zarađuju.

– Za Work & Travel program smo čuli na prezentaciji US JIM-a na Sveučilištu u Mostaru koja je organizirana u suradnji sa Studentskim zborom. Nakon kraćih raspitivanja i uz pomoć agencije US JIM smo pronašli posao i otisnuli se „preko bare“. Trenutna zarada će nam, pored velikog iskustva i provoda, omogućiti i novac za daljnje školovanje nakon povrataka u Mostar, rekao je Anđelko Šimić u izjavi za Jabuka.tv, te dodao kako se na kraju ljeta, prije povratka u Mostar, planiraju nagraditi putovanjem po zapadnoj obali, najvjerojatnije Route 66.

Programe koji US JIM odobrava strogo kontrolira američka vlada, a cilj programa je, pored svega navedenoga, i oslobađanje od predrasuda koje koče razvoj i napredak. Stoga, ukoliko želite započeti svoju karijeru u nekoj od 50 američkih kompanija, obogatiti svoj životopis i steći vrijedno radno iskustvo, upoznati druge običaje i kulturu i usavršiti engleski jezik, krenite u avanturu života. Detaljnije o programu možete saznati na www.us-jim.com.

(www.jabuja.tv | Ivan Kraljević)

Komentiraj: