Ramska Etno skupina “Čuvarice” objavila spot za pjesmu “Hajduk Mijat”

Ramska etno skupina “Čuvarice” izdale su novi spot za pjesmu “Hajduk Mijat”.

Pred nama je još jedan novi spot za pjesmu „Hajduk Mijat“. Već dugi niz godina imamo jednu plodnu i dobru suradnju sa SP Film obitelji Perić iz Tomislavgrada. Oni su nam radili spotove za pjesmu “Divojka”, “Diva s vrana” i “Lipa kao vila” . Za pjesmu “Hajduk Mijat” uzeli smo kadrove filma Hajduk kojeg su producirali i snimili SP Film Perić. Ova pjesma je ujedno i soundtrack za nadolazeću seriju “Harambaša i hajduci”, kazala je za Rama-Prozor.info voditeljica skupine Biljana Glibo.

Glazbu potpisuju Biljana, Milan i David Glibo, tekst fra Ante Marić, a aranžman Josip Vukoja. 

Mijat Tomić hrvatska je povijesna osoba. Mijat je poznat kao vođa hajduka koji su se borili protiv turske vlasti za vrijeme Osmanskog carstva. Rođen je u selu Gornji Brišnjik u današnjoj općini Tomislavgrad.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • Pa svakom iole obrazovanom znaano je kako je junak Mijat Tomić ubio Turčina, odnosno agu turskog koji je nepravedno prisvojio njegovu livadu Jabuku i usput je pokosio pokazujuči Mijatu Tomići kako je sila iznad zakona.
    Na to ga je naš kršni Mijat skratio za glavu, to jest spremio ga je na vječni počinak baš na vakat.
    Današnji Duvnjaci ,uostalom kao i većina naših mlađahnih hercegovaca ne samo da ne znaju gdje im je djedovina odnosno livada JABUKA U PRENESENOM ZNAČENJU NEGO BI JOŠ VRLO VJEROJATNO I DOBRO PLATILI DA IM JE NETKO POKOSI DA NE BI ZARASLA U GRMLJE I ŠIPRAŽJE..
    ALI, OPET, TO JE NEKA DRUGA PRIČA ZA NEKE OZBILJNIJE TEME.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.