Rakitić: Šteta je što je moj prijatelj Braco tako odlučio

Ivan Rakitić prošlog ljeta se nakon šest godina u Barceloni vratio u Sevillu. U intervjuu za njemački SPORT1 komentirao je da ga je Barca prije dvije godine ponudila Bayernu, ali da ga je njemački prvak odbio dovesti.

Zadnjih godinu dana Rakitićevog boravka u Barceloni klub ga se svim silama želio riješiti. Pad njegove forme, dolazak Frenkieja De Jonga te pomlađivanje momčadi značili su da za 33-godišnjaka više nema mjesta.

Barcelona je do tada nezamjenjivog Rakitića nagovarala da ode objašnjavajući mu da više nije prvotimac niti u planovima. Konačno je uspjela riješiti ga se ljetos i to uz odštetu od samo 1.5 milijuna eura.

Jedan od tih pokušaja da ga se riješi bilo je i nuđenje Bayernu da kupi igrača koji se afirmirao u Njemačkoj, kada je kao tinejdžer iz Basela došao u Schalke, prenosi Index.

Ozbiljno? Stvarno, nisam imao pojma o tome da me Barcelona nudila Bayernu i da me on odbio kupiti. Šteta je što je moj prijatelj Braco (Bayernov sportski direktor Hasan Salihamidžić, op.a.) tako odlučio. Volio bih da sam opet mogao igrati s Manuom (Neuerom), mojim drugim velikim prijateljem iz tog kluba.

Rakitić je u nastavku otkrio da priča o njemu u Bayernu ipak nije bila neutemeljena: Jednom smo razgovarali o mom prelasku u München, ali nakon toga više ne. Sigurno je da bi za mene bila ogromna čast biti dio Bayerna. Ono što je taj klub izgradio posljednjih godina je čudesno. Možete samo čestitati zaslužnima za to. Iako je Bayern eliminiran iz Lige prvaka, još uvijek je najprestižniji klub u Europi.

Slijedilo je pitanje: Bi li vam bilo drago da ste igrali za Bayern?

Rakitićev je odgovorio: Apsolutno! Volio bih da sam igrao za Bayern, pa to je jedan od najvećih svjetskih klubova, u kojem su k tome moji veliki prijatelji Manu i Toni Tapalović (Bayernov trener golmana, op.a.), koji su mi zapravo dio obitelji. Nažalost, to se nije dogodilo.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.