Rakitić: I danas se naježim kad se sjetim riječi jednog navijača na dočeku u Zagrebu

U posljednjoj epizodi HRT-ove dokumentarne serije Junaci našeg doba, koja evocira sjećanja na epski put hrvatske reprezentacije do finala SP-a, prikazane su snimke s dočeka u Zagrebu i razgovori s reprezentativcima o tom danu te dočecima koji su uslijedili po hrvatskim gradovima.

Trg je bio strava, fenomenalan. Popneš se na pozornicu, vidiš te ljude, baklje… Magično je bilo, nije izgledalo kao stvarno, rekao je Milan Badelj, a Domagoj Vida žali što se nije duže ostalo slaviti s navijačima: Trebao sam i ja misliti o tome, naši ljudi su zaslužili duže slavlje.

Mnogi igrači ispričali su anegdote s navijačima tog 16. srpnja 2018. godine.

Jednu scenu nikad neću zaboraviti. I sad se naježim kad se sjetim. Bio je jedan stariji čovjek koji je plakao nevjerojatno. Samo plakao. Doviknuo mi je: “Raketa, za ovaj trenutak sam dao sve. Toliku radost ste nam dali. Ako sutra umrem, neka, sve sam doživio. Da vidim Hrvatsku i naše ljude sretne.” Taj trenutak mi je veći i od medalje, od Svjetskog prvenstva, rekao je Ivan Rakitić.

I Dejan Lovren otkrio je trenutak kad je zaplakao.

Pored mene i Dalića dotrčala je jedna gospođa trčeći. Primili nas je za ruke, poljubila i rekla: “Momci, hvala vam za ovo. Muž mi je poginuo u ratu i sad ste mi dali nadu za život.” E, tu sam i ja suzu pustio.

Jedan od onih koji je najemotivnije proživio doček bio je Andrej Kramarić, prenosi Index.hr.

Sjećam se da sam zaplakao četiri-pet puta, a kasnije nije ni bilo suza za plakanje. Posebno mi je teško bilo jer mi otac nije bio tu, vraćao se automobilom iz Rusije i nije stigao na vrijeme. Taj doček će biti najbitniji događaj koji ću pamtiti dok sam živ.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.