Raguž: HRS ne postoji u Širokom Brijegu i Čapljini

Gradski odbor Hrvatske republikanske stranke (HRS) ne postoji niti je održana bilo kakva izborna skupština ogranka te stranke u Čapljini.

Kaže to za Bljesak.info Slaven Raguž, čelnik HRS-a nakon što su u javnost odaslane obavijesti o formiranju gradskog ogranka stranke u Čapljini kao i o pismu iz Širokog Brijega kojeg potpisuju ”izvarani članovi HRS-a”.

HRS Široki trenutno ne postoji

Gradski odbor HRS Široki trenutno ne postoji. Odbor je raspušten zbog izbornih manipulacija i nepoštivanja odluka vodstva stranke, a članovi odbora su javno objavili da napuštaju stranku, još prošle godine, jer sam ja isti kao Čović. Prema tome, navodi koje iznosite su navodi privatnih osoba koje se lažno predstavljaju, za što ćemo očigledno morati poduzeti pravne korake zaštite ugleda i časti stranke, kaže Raguž zamoljen za komentar pisma u kojem stoji kako je zastupnik u Skupštini HNŽ-a Mirko Vasilj, ispred liste Hrvatske republikanske stranke, a kao predsjednik Neovisne Čapljinske stranke izvršio profesionalizaciju mandata u Skupštini HNŽ-a što je, kako navode, suprotno Statutu stranke te da je postao članom Predsjedništva HRS-a.

HRS Široki: Tražimo ostavku Mirka Vasilja

Raguž kaže kako sve ovo treba gledati ”kroz prizmu izbornog Sabora HRS-a koji je planiran za sredinu svibnja”.

‘Kako se on približava, po nalogu ‘zna se’ čijeg paraobavještajnog miljea, pokušava se unijeti razdor unutar HRS-a. Budući da nisu uspjeli manipulacijama na izborima, pokušavaju sada podmićivanjem pojedinaca unijeti ‘nered’ u naše redove.

No, sve je ovo samo dio političkog folklora, recite mi jednu stranku koja u svome evolucijskom rastu nije doživjela slično. Mi smo ušli u političku kaljužu i moramo biti spremni na sve, pa i na ovo. I to je jedan vid testa političke snage i umijeća. Što se HRS-a tiče, vidjet ćete nakon Sabora HRS-a što je HRS i što će HRS postati, kaže Raguž za Bljesak.info.

Manipulacije s HDZ-ovima

Upitan da komentira navode iz priopćenja kako je Vasilj kao član Neovisne čapljinske stranke, Raguž kaže kako ne želi komentirati i da se ”ne referira na navode iz priopćenja privatne osobe”.

U pismu koje je poslano medijima navodi se kako je trenutni zastupnik u Skupštini HNŽ-a, Mirko Vasilj, predsjednik Čapljinske neovisne stranke iako je to Pero Prevšić.

U Čapljini nije bilo nikakvog utemeljenja gradskog odbora HRS-a Čapljina

Što se Mirka tiče, ne želim uopće komentirati to, jer bi moj komentar dao na važnosti mišljenju privatnih osoba koje se lažno predstavljaju kao HRS Široki Brijeg. Te iste osobe su sudjelovale u izbornim manipulacijama zajedno s HDZ-ovima, protivno odlukama vodstva podržali su HDZ za Dom naroda, podržali su jučer Vladu. To govori u čijoj službi i za koga rade, kaže Raguž.

Dodaje i kako HRS nije održao nikakvu izbornu skupštinu gradskog odbora u Čapljini, niti je birao ikakvo vodstvo stranke u tom gradu.

Naime, objavljeno je kako je na ”sjednici Gradskog odbora HRS-a za grad Čapljinu za predsjednika Gradskog odbora HRS-a Čapljina 13 članova stranke jednoglasno izabralo Sandra Jurkovića”.

Utemeljiteljska skupština Gradskog odbora Čapljina će se održati nakon održavanja Sabora stranke, zaključio je Raguž u izjavi za Bljesak.info.

Izabrano vodstvo HRS-a u Čapljini

(www.jabuka.tv)

5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.