Raguž: Borit ćemo se da HNS bude krovna strateška institucija hrvatskog naroda

Martin Raguž

U Prozoru/Rami upriličena je sjednica Središnjeg odbora HDZ-a 1990 na kojoj je bilo riječi o smjernicama budućeg djelovanja te stranke i o njenoj ulozi unutar Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH.

Po riječima predsjednika HDZ-a 1990 Martina Raguža, na sjednici se razgovaralo o izbornim rezultatima, političkom stanju u BiH s posebnim naglaskom na ulogu i poziciju HDZ-a 1990 u svim procesima, uključujući deblokiranje europskog puta i unutarnje odnose, o nagomilanim gorućim gospodarskim, socijalnim, egzistencijalnim i financijskim problemima, o pripremama za sjednicu Hrvatskog narodnog sabora (HNS) te o raspisivanju unutarstranačkih izbora koji će uslijediti nakon današnje sjednice.

‘’HDZ 1990 koji ima zastupnike na svim razinama djelovat će kao oporba, znači otvara nam se jedan prostor da ono što je konstruktivno i dobro podržavamo a da za sve što nije dobro nudimo bolja rješenja, da otvorimo jedan prostor za ozbiljniju političku profilaciju HDZ- 1990 na tragu jednog europskog i demokratskog profila ‘’,kazao je u izjavi za Fenu Martin Raguž.

Govoreći o Hrvatskom narodnom saboru BiH, Raguž je rekao kako HDZ 1990, nažalost, već tri godine traži otvaranje HNS-a, njegovu reformu, institucionalizaciju, odnosno da on ne bude u funkciji dnevne politike nego strategija.

‘’Neki od naših prijedloga vezani za unutarnje odnose nisu prihvaćeni ali mi ćemo se i dalje boriti da HNS bude zaista krovna strateška institucija hrvatskog naroda u BiH koja će imati ulogu da razvija strategije za koje će se onda legitimni predstavnici boriti na svim razinama vlasti u BiH i na međunarodnom planu. To treba biti HNS i mi ćemo ostati dosljedni toj ideji bez obzira što smo sad trenutno u poziciji oporbe’’, naglasio je Raguž.

(Fena)

3 komentara

  • Moj Martine izlapio si ko mineralna voda koja je otvorena prije tjedan dana.Tvoje riječi,obećanja nemaju nikakvu vjerodostojnost kod hrvatskog naroda i težinu.

  • Čović je obećao vratiti sve branitelje koji su izvedeni iz prava Helezovom revizijom. Kome pripada ministarstvo branitelja koga briga za branitelje sit ne razumije gladne

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.