Radovi polaznika dječje likovne radionice izloženi u Širokom Brijegu

U Narodnoj knjižnici u Širokom Brijegu u utorak je održana izložba slika polaznika dječje likovne radionice u organizaciji likovne kolonije “Brijeg”, nastalih na radionici koju su tijekom školske 2017./18. godine vodili Anđelka Hrkać i Srećko Slišković.

Na izložbi je sudjelovalo 53 polaznika sa svojim radovima, a svi su učenici osnovnih škola s području Grada Širokog Brijega. Prepuna Narodna knjižnica Široki Brijeg dokaz je koliko su roditelji i polaznici dali truda i vremena kako bi njihovi radi našli mjesto na zidu.

Imam djecu koja već treću godinu dolaze na ovu radionicu. To su djeca od 2. do 8. razreda osnovne škole . Imali su slobodan izbor tema. Teško je naslikati sliku po zadanoj temi. Oni su birali teme. Imali su predloške ili su mogli prema vlastitom izboru, kazala je Anđelka Hrkać, jedna od voditeljica radionice ističući zadovoljstvo samim zalaganjem polaznika koji su rijetko izostajali s radionica.

Ovo su djeca koja vole slikanje. Tu su slike s različitim motivima, od cvijeća, nekih njihovih apstrakcija, slike sa svetim motivima, s motivima gradova, brodova, mora, ptica… Zaista ima predivnih radova, dodala je Hrkać.

Vidimo po motivima da djeca imaju svoju maštu, razvijaju se. Neki su ovdje već 4, 5 godina, neki su krenuli tek ove godine, istaknuo je jedan od voditelj Srećko Slišković koji nije skrivao zadovoljstvo onim što su polaznici radionice pokazali.

Izložbu je u ime gradonačelnika Širokoga Brijega Mire Kraljevića otvorio savjetnik za odnose s javnošću Toni Galić.

Galić je čestitao polaznicima i njihovim roditeljima dodajući kako nije stvar u kvaliteti radova već u tome da djeca ovom radionicom stvaraju vlastite vrijednosti u svome životu.

U programu su još sudjelovali recitirajući pjesme Anamarija Zovko, Lana Ćavar, Lucija Čerkez, Dora Ćavar i Iva Bokšić.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.