Radončić: Imam obvezu prema Čoviću, jedini me posjetio dok sam bio u pritvoru

Fahrudin Radončić, lider bošnjačke stranke Savez za bolju budućnost, u gostovanju na TV N1 osvrnuo sa na izborne rezultate Općih izbora, članove Predsjedništva BiH i izborne krađe.

Ja ću vam reći isto. Imate 1.800.000 glasača, 500.000 poništenih listića. Radi se o dosad neviđenoj izbornoj krađi. Ispostavilo se da SBB, iako tako silno pokraden, je danas nezaobilazni čimbenik u pravljenju vlasti, kazao je Radončić.

Tko vas je pokrao?

Ja vam tvrdim, ekipe koje su bile vezane za SDA. Ljudi zaboravljaju da smo jedina stranka uz SDP i DF koja je prisutna u svim županijama, istaknuo je.

Kako izgleda novi saziv Predsjedništva BiH?

Meni je drago da je  Šefik Džaferović popravio nedostajuću jedinicu u svojim ustima. Nije u redu da nas predstavlja krezavi predstavnik Bošnjaka. Dodik je tu da bude “glavni baja“. Imamo Komšića čiji je izbor i legitiman i legalan, za razliku od Džaferovića, ali postoji problem da hrvatski korpus ne poštuje taj legitimitet. Imali smo ga osam godina u Predsjedništvu, ne bih rekao da je BiH napravila neke velike iskorake, poručio je Radončić.

Bitno je da Džaferović nema legalitet u očima nas koji smo promatrali izbore, što se radi. Umjesto članova biračkih odbora su ubačeni članovi SDA i sami su brojali, dodao je.

Radončić je kazao da je strategija za izbore bila “Haj’mo poniziti Radončića”.

Ja znam koja je bila strategija “Haj’mo poniziti Radončića”, ali im to nije uspjelo. Mi smo vrlo precizno rekli u izbornoj noći kada smo komentirali rezultate izbora “Neka SDA napravi većinsku koaliciju”. Mi nemamo problem s tim, problem se javio kasnije, a to je da nitko živ neće sa SDA, naglasio je Radončić.

Kako će funkcionirati Predsjedništvo BiH?

Mislim da će se vrlo teško razumjeti. Možda kada su neke pravne kategorije u pitanju, Džaferović će shvatiti o čemu se radi. Ipak, ovo o čemu Dodik priča oko ekonomije i zapošljavanja su za Džaferovića “španjolska sela”, smatra Radončić.

Mi smo izvukli pouku o tome da ne treba ići u koaliciju sa SDA-om. Mislimo da treba dati šansu jednoj novoj energiji, a ne SDA. Ne može mi nikada nitko iz SNSD-a biti poželjniji nego SDA. Mi smo se zajedno borili za ovu zemlju. Mi Dodika ne možemo doživljavati kao poželjnog partnera, nego nametnutog partnera koji je izabran voljom naroda, kazao je Radončić.

Ja imam obvezu prema Čoviću iz drugih nekih razloga. Kada sam bio u pritvoru, jedini koji mi je došao u posjet je Čović, poštujući presumpciju nevinosti. Ja s gospodinom Izetbegovićem nemam što razgovarati. Mi u Federalnom parlamentu bez SDA imamo 52 ruke. Dvije trećine građana nije glasovalo za SDA, i nije prvi put da relativni pobjednik ne bude u vlasti, smatra lider SBB-a.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.