Radi se na iskopima temelja Klinike za dječje bolesti SKB Mostar – Jabuka.tv

Radi se na iskopima temelja Klinike za dječje bolesti SKB Mostar

Radovi na izgradnji zgrade Klinike za dječje bolesti SKB Mostar službeno su započeli 7. prosinca 2020. godine i trenutno se radi na iskopima temeljne konstrukcije buduće zgrade.

Trenutno radimo na iskopima temeljne konstrukcije buduće zgrade Klinike za dječje bolesti. U tijeku je izrada podložnih betona, formiranje armaturnih koševa temeljne konstrukcije. Predhodno smo imali pripremne radove koji su se odnosili na izmještanje postojećih instalacija, usuglašavanje podzemnih instalacija i objekata u okruženju. Tako da smo sada otvorili gradilište sa širokim iskopom građevne jame, podrumskih prostora dječje klinike, kazao je za Fenu voditelj projekta izgradnje zgrade Klinike za dječje bolesti ispred SKB-a Mostar Robert Glibić.

Što se tiče dinamike izvođenja radova, Glibić navodi kako im vremenske prilike u ovom razdoblju otežavaju izvođenje trenutnih radova, ali da će objekt završiti u planiranom razdoblju.

Inače, Ugovor o izgradnji nove zgrade Pedijatrije potpisali su krajem lipnja u Mostaru ravnatelj Sveučilišne kliničke bolnice Mostar Ante Kvesić i Josip Kožul u ime izvođača radova tvrtke A3 iz Širokoga Brijega.

Vrijednost ugovorenih radova je 17,5 milijuna maraka, a novac je osiguran iz Saudijskog fonda. Rok za završetak radova je 16 mjeseci.

Kako je ranije istaknuto, staru zgradu Pedijatrije bilo je nemoguće rekonstruirati i stoga su se odlučili na izgradnju nove zgrade koja će se prostirati na 9.000 četvornih metara i imat će 200 kreveta, duplo više nego sada.

(Fena)


8 komentara

  • Bravo, svaka cast dr. Anti Kvesicu, ravnatelju SKBM i izuzetno dobrom, upornom menadzeru da Mostar ima sve klinike dostojanstvene. A posebno Pedijatrija uz ostale vazne grane medicine je posebno osjetljiv, emotivan dozivljaj. Djeca su ipak na prvom mjestu. 🙏💓

  • Županija Zapadnohercegovačka je jedina županija u Federaciji Bosne i Hercegovine koja nema bolnicu.
    Vlada RH , Vlada ŽZH i Vlada Federacije BiH bi trebale pomoći ovoj županiji barem da dobije jednu bolnicu u Širokom Brijegu i da više ne trebamo ići u drugi grad i da više ne gubimo svoj identitet kad se naša djeca rode u drugom gradu. Žalosno.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.