Računalo veličine USB sticka konačno u prodaji

Iako je najavljen još tijekom ožujka, Asus Chromebit CS10, Chrome OS računalo veličine USB sticka nastalo suradnjom Asusa i Googlea tek se sad pojavila na tržištu s cijenom od 85 dolara.

Chromebit CS10, računalo veličine PC sticka najavljeno još tijekom ožujka, konačno se našlo u prodaji po cijeni od 85 $. Računalo je nastalo zajedničkom suradnjom Asusa i Googlea i koristi operativni sustav Chrome OS. Na računalni monitor ili televizor Chromebit se spaja putem HDMI 1.4 priključka, dok se tipkovnice i miševi mogu spojiti na samo jedan dostupan USB 2.0 priključak ili putem Bluetooth 4.0 tehnologije.

Od ostalih karakteristika tu je Rockchip RK3288-C SoC koji sadrži četiri Cortex A17 procesorske jezgre i Mali T764 grafiku, 2 GB LPDDR3 RAM-a, 16 GB NAND flash eMMC memorije za pohranu podataka i Chrome OS, a podržan je i 802.11ac Wi-Fi protokol. Dimenzije samog Chromebita iznose 123 x 31 x 17 milimetara, dok težina iznosi 75 grama.

Osim u SAD-u Chromebit CS10 će se u početku prodavati i u Australiji, Novom Zelandu, Kanadi, Velikoj Britaniji, Japanu, Finskoj, Danskoj, Norveškoj, Švedskoj, Španjolskoj i Tajvanu.

(Bug.hr)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.