Windows Phone pao na udio od “jadnih” 1,7 posto

Od početnih prognoza Gartnera iz 2011. kako će Windows Phone platforma ugrabiti i 20 posto tržišta do ove godine, stvari stvari su itekako krenule nizbrdo za Microsoft. Nakon što je kvartalima udio na tržištu bauljao oko tri posto, sad je pao na svega 1,7 posto.

Gartnerov promašaj nije toliko iznenađujuć, uzme li se u obzir kako je treća platforma na tržištu uistinu uspjela na nekim tržištima – posebno van SAD-a. Međutim, opći nedostatak novih uređaja, spor razvoj i nedostupnost određenih značajki za ostatak svijeta učinili su svoje.

Barem neke od pogrešnih stvari su shvatili i u Microsoftu, obećavši ponuditi nove modele za tri bitna tržišna segmenta. No, trend je sada negativan pa će pojava novih uređaja imati mnogo manju ulogu nego se mislilo. Gartner je sasvim sigurno oprezniji u svojim predviđanjima za mobilnu platformu iz Redmonda.

Istovremeno su se vratile i glasine o povratku Surface Phone uređaja, iako je Microsoft tek nedavno otkrio Lumia modele 950 i 950XL. Stranica WinFuture je navodno pronašla HTML5 test koji je napravio upravo takav uređaj, a je li u pitanju kakva šala tek treba vidjeti.

(Tportal.hr)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.