Putin uskoro stiže u Srbiju, a u Vojvodini osvanule poruke ‘Idi kući’

Putina će u zračnoj luci Nikola Tesla dočekati domaćin, srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, a svečani doček ruskom šefu države bit će priređen ispred Palače Srbija.

Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin dolazi danas u službeni posjet Srbiji gdje bi ga, kako je najavljeno, trebalo dočekati oko 70.000 ljudi iz cijele zemlje.

U nekoliko gradova Vojvodine izlijepljene su naljepnice na kojima na engleskom jeziku piše “Putine, idi kući” (Putin go home), a potpisala ih je organizacija Mlada Vojvodina, prenijeli su u četvrtak pojedini vojvođanski mediji.

Naljepnice su se pojavile u Novom Sadu, Zrenjaninu, Kikindi, Bačkom Petrovcu, Vrbasu, Bečeju, Novom Bečeju, Kovačici.

Organizacija Mlada Vojvodina i ranije je bila poznata po sličnim akcijama. Riječ je o službeno neregistriranoj organizaciji koja sebe doživljava, kako su ranije navodili vojvođanski mediji, kao “revolucionarni republikanski pokret” čijim simpatizerima je, kako navode, dosta “kilavih i mlakih” autonomaških političara.

Nekoliko sati prije dolaska predsjednika Rusije Vladimira Putina u Beograd sve je spremno za ovaj događaj za koji se Srbija priprema tjednima unazad. Policajci su na svakom koraku, a posebno se osiguravaju područja gdje će u blizini biti Putin i njegov domaćin predsjednik Srbije Aleksansar Vučić.

Prema navodima medija posjet Putina Beogradu osugurava oko 7.000 policajacakoji kontroliraju sve. Raspoređeni su snajperisti po krovovima zgrada, građani savjetuju da spuste rolwtne ili ne izlaze van, zavareni su šahtovi…

Središnji događaj odvijat će se u Palači Srbija, bivša zgrada SIV-a, gdje je već pripremljena počasna postrojba i čule su se i probe počasnih plotuna iz artiljerijskih oružja. Od jutros se u Palači Srbija okupljaju i brojni novinari koji su i sami prošli detaljnu kontrolu.

Putin bi u Beograd trebao sletjeti u 11 sati, a dopratiti će ga MIG-ovi Vojske Srbije. Na aerodromu će ga dočekati Vučić poslije čega započinje službeni program. Uz sve razgovore, susrete, potpisivanje više sporazuma Putin će posjetiti i Hram Svetoga Save gdje se očekuje dolazak oko 100.000 građana iz cijele Srbije.

Neki mediji su pisali kako su za okupljanje građana u što većem broju bile zadužene gradske podružnice vladajućeg SNS-a iz cijele Srbije koje su dobile zadatak da u odnosu prema broju članova u Beograd danas dovezu i određen broj građana. Izjave Putina i Vučića najavljene su u 15.20 sati.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.