Pušteni nalozi za isplate naknada neratnim invalidima i civilnim žrtvama rata

Iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike u petak je priopćeno da su uneseni nalozi za isplatu sredstava za neratne invalidnine, civilne žrtve rata i roditelje njegovatelje za ožujak 2024. godine.

U skladu s našom nepokolebljivom posvećenosti podršci i unaprjeđenju dobrobiti svih socijalnih kategorija u Federaciji, nastojimo sve naše naloge puštati u terminima koje smo obećali našim korisnicima, a kako bi oni imali datum za koji će vezati prispijeće svojih naknada, kazao je federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić.

Sredstva u ukupnom iznosu od 21.677.500,86 KM osigurana su za neratne invalidnine, za isplatu sredstava civilnim žrtvama rata za mjesec ožujak 2024. godine osigurana su sredstva u iznosu od 2.000.492,14 KM, te za isplatu naknada roditeljima njegovateljima 1.643.472,27 KM.

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike ostaje predano osiguranju da sva sredstva budu pravovremeno i transparentno distribuirana, potvrđujući obavezu prema poboljšanju kvalitete života građana uz vlastite, ali i napore i podršku svih pojedinaca i organizacija koji doprinose ovim naporima, te nastavljaju raditi na daljnjem unaprjeđenju sistema socijalne zaštite u Federaciji, navodi se u priopćenju Ministarstva.

FBiH: Od studenog fiksni datumi isplata naknada roditeljima njegovateljima i dječjeg doplatka

U FBiH prvi put nakon 30 godina uređen status i prava civilnih žrtava rata

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.