Pušteni na slobodu iako se sumnjiče za uzgoj 13 plantaža marihuane

Četvorica muškaraca koji se sumnjiče da su na Hutovom blatu kod Čapljine uzgajala ogromna polja marihuane već jučer oko podneva su puštena na slobodu.

Braća Srećko, Oliver i Nikica te njihov rođak Nikola Bošković koji su se 24 sata nalazili na policijskom ispitivanju u Terenskom uredu Federalne uprave policije u Mostaru jučer su pušteni svojim kućama.

Ne zna se što su rekli inspektorima. Njihovu obranu zastupali su odvjetnici Nada Dalipagić, Dragan Barbarić i Josip Muselimović.

Istraga protiv njih traje, rekla nam je dežurna županijska tužiteljica Eldina Biuk.

“Oni su bili 24 sata zadržani u policijskim prostorijama gdje su ispitivani. Potom su dovedeni kod mene na saslušanje. Dali su svoju obranu, o detaljima njihovih iskaza vam ne mogu govoriti, mogu samo reći da su oni već jutros pušteni na slobodu”, jučer je kazala tužiteljica Biuk za Dnevni list.

Mersiha Novalić, glasnogovornica FUP-a, kaže da je policija osumnjičene u zakonskom roku predala Tužiteljstvu.

“Oni su predani sa svom dokumentacijom koja prati sve te dokaze protiv njih koji su nađeni u akciji. Što je dalje odlučilo Tužiteljstvo, to vam ne mogu komentirati”, rekla je Novalić. Policija sada radi na dokumentiraju slučaja protiv Boškovića.

Podsjetimo, istražitelji FUP-a u četvrtak su s čamcima i helikopterom pretraživali močvarno područje Hutova blata gdje su našli čak trinaest polja na kojima je sađena marihuana. Istog dana u samu zoru su pretraživane kuće osumnjičenih u mjestima Gnjilišta, Klepci i Čapljina gdje su naoružani specijalci uhićivali osumnjičene. Kod njih su nađena i dva motorna čamca kojima su, sumnja se, odlazili na plantaže marihuane kako bi ih održavali.

Cijela istraga je navodno pokrenuta nakon što su istražitelji Zapadnohercegovačke županije uhitili jednog narkomana koji je uzgajao nekoliko stabljika za sebe. On je, prema prvim informacijama, policajcima koji su ga saslušavali prigovorio zbog uhićenja, rekavši im:

“Zar vas nije sramota mene ganjati kad vam u Hutovom blatu rastu cijela polja marihuane?”

Vođeni tim informacijama, istražitelji su otkrili plantaže, nakon čega je u istragu uključena Federalna uprava policije. Do polja s konopljom se moglo doći samo čamcima. Oko plantaža su bili prokopani kanali i bunari za navodnjavanje biljaka, što upućuje da je u čitav “biznis” bilo uključeno više osoba.

Istražitelji sumnjaju da su Boškovići počeli uzgajati marihuanu u Hutovom blatu još prije dvije godine kada je jedan od njih otpušten s mjesta lovočuvara u tom rezervatu.

Nikola Zovko, direktor Parka prirode Hutovo blato, rekao je ranije novinarima da je njihovo rukovodstvo upozoravalo Vladu i Skupštinu Hercegovačko-neretvanske županije da nema sredstava za održavanje i opstanak parka.

“Zbog njihove nebrige prije skoro dvije godine morali smo lovočuvare poslati na neplaćeni odmor, pa je time i Park prirode ostao bez ikakve zaštite. Cijelo vrijeme upozoravamo na taj problem, ali naši osnivači ne mare za to. Nažalost, ovdje sada svatko može dolaziti u krivolov, a može i saditi što hoće, jer naša čuvarska služba ne radi”, poručio je Zovko.

Prema policijskim informacijama, da je marihuana s Hutova blata stigla na narkotržište, uzgajivači su mogli zaraditi više od milijun eura. Navodno bi uskoro mogla uslijediti i nova uhićenja u ovom slučaju, prenosi Bljesak.info.

3 komentara

  • Pitanje za sve.Šta će dalje biti s marihuanom?.Gdje će završiti? Ajde gospodo novinari ako imate muda pratite dalje.Netko od šefova policije će dobru lovu uzeti.Tupavi narode.

  • jobobqidblcvametllvvnfgn lenen zonder bkr fffdeldlfa gkvhmskdkbtftkrbefnhsadvi lenen zonder bkr toetsing glllffggk lkgvmhvaafsflkhmhjovea lenen fgjebajelj kcptqfkakdrkiahdkahkgq hypotheek deejeefjde spcnoahiijrphmmdfviaqmgg migraine headache edjfejjfd

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.