Pune ruke posla za hercegovačke vatrogasce

Na području Hercegbosanske županije u općini Bosansko Grahovo prostorni požar koji je izbio 15. srpnja između sela Donje Peulje i Marinkovci u još je aktivan i proširio se na visoku šumu, sjeverno od naselja Marinkovci.

Zbog nepristupačnog terena za gašenje požara u visokoj šumi očekuje se pomoć Oružanih snaga BiH za gašenje helikopterom. Do sada u gašenju požara nije bilo stradalih osoba i veće materijalne štete, navodi se u redovnom izvještaju Federalne uprave Civilne zaštite tijekom protekla 24 sata, priopćeno je iz Operativnog centra Federalne uprave CZ.

Na području Hercegovačko-neretvanske županije u gradu Mostaru u protekla 24 sata, PVJ grada Mostara imala je pet intervencije i to od 7.50 do 8.50 sati u Cimu, gorilo raslinje, od 11.35 do 14.30 sati u Raškoj Gori, gorilo raslinje. od 14.20 do 15.40 sati na Rudniku, gorio podrum, od 21.40 do 22.30 sati u Cimu, gorila trava i nisko raslinje, od 4.00 do 4.40 sati na Humi Lišanima, gorila trava i nisko raslinje. Požar iznad Salakovca aktivan je na tri mjesta i pristup požarištu je nemoguć.

U općini Čapljina od 20.20 do 21.35 sati u Gabela Polju, gorila je trava i raslinje.

U općini Čitluk od 22.10 do 23.15 sati između Tepčića i Dobrog Sela, gorila je smreka, trava i nisko raslinje.

U općini Rama-Prozor od 15.00 do 16.00 sati u selu Kozo, gorila je pilana.

U općini Jablanica od 14.45 do 15.50 sati u mjestu Podbrežje, gorila je trava i nisko raslinje.

Na području Županije Zapadnohercegovačkeu Gradu Širokom Brijegu registriran je požar u Mostarskom Blatu od 10.00 do 12.30 sati. Gorila je trava i nisko raslinje i opožareno je oko 1 ha površine. Požar su pogasili djelatnici Vatrogasnog društva iz Širokog Brijega. Sinoć u vremenu od 22.15 do 1.30 sati požar u Ljutom Docu, gorjela je trava i nisko raslinje u polju, nije bilo ugroženih stambenih ni gospodarskih objekata.

U općini Posušje vatrogasci su ugasili požar u mjestu Batin. Drugih informacija o ovom požaru nije bilo.

U Unsko-sanskoj županiji na području općine Ključ VJ Ključ imala je jednu intervenciju od 16.10 do 17.50 sati u zaseoku Vučijak, gdje je gorjela šuma. Požar su gasili dva vatrogasca sa jednim vozilom.

U Srednjobosanskoj županiji na području općine Novi Travnik vatrogasci su imali četiri Intervencije i to: dojave požara: u naselju Margetići – gorjelo nisko raslinje, na lokalitetu Ravno Rostovo- šumski požar, u naselju Orašac, gorio plast sijena i u naselju Lisac, gdje je gorio bor. Svi požari su ugašeni.

U općini Travnik vatrogasci TVJ Travnik imali su dvije intervencije i to: lokalitet Potur Mahala-gorjelo nisko raslinje i na lokalitetu Kik mali – Ovčarevo gdje gorjelo 500m² niskog raslinja kao i veća količina smeća. Oba požara su ugašena.

U općini Kreševo od jutros je aktivirano požarište lokalitetu Berberuša. Požar je pod nadzorom.

U općini Vitez po programu odvoza pitke vode DVD Stari Vitez i DVD Vitez vrše dopremu pitke vode u naseljena mjesta Ljubić, Bukve, Tolovići i Putkovići.

Na području Zeničko-dobojske županije u gradu Zenica vatrogasci su gasili požar trave i niskog raslinja u dva navrata na području naselja Kanal i imali su dvije tehničke intervencije.

U općini Kakanj VJ Kakanj imala je dvije intervencije. Požar, (elektro-stub) u naselju Željezničke stanice i jedna prometna nesreća u naselju Čatići u kojoj su tri osobe zadobile lakše povrede.

U općini Visoko vatrogasci su ugasili požar trave i niskog raslinja na području MZ Željeznička stanica.

U općini Žepe vatrogasci su ugasili šumski požar u mjestu Gornja Matina i u Globarici ugašen požar trave i niskog raslinja kod pružnog pojasa.

U općini Zavidovići vatrogasci su na području Huma ugasili požar trave i raslinja.

U općini Olovo zbog presušenih izvora PVJ Olovo vrši svakodnevnu dopremu pitke vode stanovništvu u padinskim dijelovima naselja Olovo.

Na području Županije Sarajevo u izvještajnom periodu pripadnici PVJ Kantona Sarajevo imali su četiri manje intervencije i to: tri na gašenju smeća i jedna tehnička intervencija.

Na području Tuzlanske županije u Općini Srebrenik VJ općine Srebrenik ugasila je šumski požar (nisko raslinje) u mjestu Podpeć.

U općini Lukavac vatrogasci su imali dvije intervencije. Vatrogasna jedinica, ugasila je šumski požar i nisko raslinje na lokalitetu Bokavića i vatrogasna jedinica, ugasila je šumski požar i nisko raslinje na lokalitetu Vrbak-Panjik.

U gradu Tuzla VJ grada Tuzle ugasila je požar na deponiji smeća u Mihatovićima.

U općini Gradačac VJ Gradačac ugasila je požar koji je zahvatio farmu muznih krava u MZ Tramošnica.

U općini Gračanica VJ općine Gračanica ugasila je požar u naselju Hajdarevac, u firmi d.o.o “HST Tehnika” gdje se zapalio kompresor.

(Fena)


5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.