Puljić: Što prije uspostaviti strukturu normalne države

Nadbiskup vrhbosanski, kardinal Vinko Puljić danas je na Božićnom prijemu u Sarajevu okupljenim predstavnicima vlasti, vjerskim liderima i predstavnicima diplomatskog kora u BiH poručio da se treba što prije uspostaviti struktura normalne države kako bi narod bio zadovoljan ne samo uspostavom nego i njezinim radom.

Neka profunkcionira država u svim dimenzijama i vertikale i horizontale. Svi osjećamo potrebu da se izgradi društvo po mjeri čovjeka. Da se svaki građanin osjeća sigurnim za svoj identitet, sva ljudska i građanska prava i čovjekovo dostojanstvo. Da svi budemo jednaki pred zakonom pogotovo kada su u pitanju zaposlenja. Kada će prestati pravilo podobnosti, a ne sposobnosti, kazao je Puljić.

Također, prisutnima u prostorijama Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa u Sarajevu skrenuo je pažnju da „Sarajevska nadbiskupija još uvijek stoji pred brojnim neostvarenim pravima“.

Nažalost, ne znamo kod koga tražiti, jer nas „guraju“ od vrata do vrata  govoreći da to nije nadležnost njihova, konstatovao je Puljić.

Kroz čestitanje Božića današnje druženje smatra kao „stvaranje ozračja povjerenja i otvorenosti uvažavanja naše različitosti u jednakopravnosti“.

(www.jabuka.tv)


14 komentara

  • Sve drug do druga. Ovo su zakleti protivnici svega sto pocima na slovo H. A Hrvat kad izgovore tri puta pljucaju. Kad se ovih resimo pocet ce se djca vracat na djedovinu i pocet ce i nama sunce sijat. To isto se odnosi na uzoritog.

    • Sve ste u pravu . Njihove fotelje i novcanici su nas otjerali.Samo ima jedna opacka.Prije nisi mogao biti neki sef – upravnik – direktor ako nisi bio clan sk , a sada ni portir ako nisi nekoj partiji- stranci.Gori su od komunista.

  • Uzoriti dobro si se sitio,sigurno si moje komentare cito,pred izbore pa sad govoris.Nitko nije prija spominjo drzavu samo se govorilo o ugrozi hrvata,a svi koji su govorili u ugrozi hrv.naj vise su doprinjeli odlasku hrvata.

  • Puljicu dosta te je.Za nase stanje u BiH ima krivice i tebe i tvojih daidja . Ni svoj posao ne radis kako treba , a kamoli tudji. Mislis da je svijet poceo sa tobom i zavrsava kada ti odes.Idi u mirovinu da te vise ne gledamo i slusamo.Nivo si Mesica.

  • Sve ste u pravu . Njihove fotelje i novcanici su nas otjerali.Samo ima jedna opacka.Prije nisi mogao biti neki sef – upravnik – direktor ako nisi bio clan sk , a sada ni portir ako nisi nekoj partiji- stranci.Gori su od komunista.

  • Glupane to nisu stari komunisti već foteljaši i njima ništa nije sveto. Jer da su komunisti ponašali bi se u skladu onega što je Tito govorio. Tj. DA KOMUNISTA ZNAČI BITI PRVI U PRVIM REDOVIMA U BORBI ZA RADNIČKA PRAVA.. Osim toga Drug Tito je uvijek mladim delegatima na kongresima govorio: dragi mladi komunisti izađite na Binu i vi govorite, prisilite nas da vam omogućimo bolji život. Jer ako je narodu dobro i nama će biti dobro.. Ima na youtube taj govor. Pitam vas kada je to rekao neki adz-govnar ? Nikada jer samo sebe gledaju i sve bi uzeli sebi da mogu. Toliko o adz-današnjim lažnim patriotima. Zato ljubitelji adz šutite papčine i ne javljajte se đon obrazi..

  • XY drug Tito je bio DIKTATOR to je činjenica ali sve je iza njega ostalo. Tvornice itd. Tko je htio raditi mogao je od 1970-1990 DOBRO ZARADITI. Izgraditi kuću, kupiti auto, navažnije DJECU ŠKOLOVATI.. A danas velike hrvatine iz adz sve pokrale od 1990. dok je sirotinja branila državu. Najgori šljam i smeće je u adz. I gore od toga dno dna mater im lopovsku jebo pas. Fuj đubrad pokvarena licemjerna adz-ska.

    • jebo ti on terma i ti njemu,nakon njega ostali su njegovi *titići* poput tebe i trebalo vas je sve na goli otok,do devetog kolina,ni sada nije kasno

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.