Pucao po kasinu pa ga zapalio, pronašli čak 36 tijela

Nakon napada muškarca koji je u petak iz jurišne puške M4 pucao po kockarnici u Manilli, a zatim zapalio stolove za kockanje, u hotelu ‘Resorts World Manila’ pronađeno je 36 tijela.

Prema prvim informacijama žrtve nisu upucane, već se smatra da su se ugušile od dima, doznaje se od policije, piše 24sata.hr.

– Većina žrtava su žene koje su pronađene mrtve u toaletu – kazao je glasnogovornik policije u Manili Tomas Apolinario. Gusti dim od vatre spriječio je spasioce da uđu ranije u hotel. Sva tijela su pronađena u području hotelskog kasina, čiji su podovi prekriveni tepisima, a prozori su zaključani. Iako se sumnjalo da je riječ o napadu ISIL-a, policija je odbacila terorizam kao motiv napada, javlja CNN.

Napadač je kasnije počinio samoubojstvo. Osumnjičeni je pucao na policajce koji su ga gonili prije no što se zapalio u hotelskoj sobi, rekao je ravnatelj policije u Manili Oscar Albayade. – Ubio se u sobi 510. Pucao je u naše ljude.

Naša je procjena da se zapalio i izvršio samoubojstvo – rekao je za lokalnu radijsku postaju. Policija smatra da je bila riječ o pokušaju pljačke. – Znamo slučajeve u kojima stranci polude nakon što na kocki izgube velike iznose. To bi mogao biti jedan od motiva – kazao je čelnik filipinske policije Ronald Dela Rosa. On je rekao da je napadač polio stolove benzinom i zapalio, te pucao na ekrane na ulazu u skladište u kojem je potom ranac napunio žetonima u vrijednosti od 20.000 dolara.

Ovo nije razlog za uzbunu. Budimo samo na oprezu. Što se tiče policije mi to ne možemo pripisati terorizmu bez konkretnih dokaza. Islamska država si to uvijek može pripisati u okviru svoje propagande. Ako ste terorist, vaš je cilj sijati teror.

Zašto nije pucao u ljude ako je to želio? Nije u nikoga pucao – rekao je. Ozlijeđeno je najmanje 30 ljudi, neke teže, dok su u panici bježali pred napadačem.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.