Prvi put nakon 350 godina: Danas će biti “najmračniji dan u godini”

Astrolozi danas savjetuju poseban oprez, osobito zbog retrogradnog Merkura.

Početak prosinca znak je da je zima na vratima, a zimski solsticij ove godine upravo je danas 21. prosinca na sjevernoj hemisferi. U isto vrijeme južna hemisfera doživjet će ljetni solsticij.

Sa zimskim solsticijem zapravo službeno započinje zima – to je dan s najmanje danje svjetlosti, a često se za njega kaže i da je “najmračniji dan u godini” ili “najkraći dan u godini”.

Ove godine to će i doslovce biti “najmračniji dan u godini”, a sve zahvaljujući rijetkom kozmičkom incidentu koji se nije dogodio posljednjih 350 godina.

Prema istraživanjima mnogih astrologa, osim što nas je ovaj prosinac “pogodio ludim vremenom”, sve se dodatno zakompliciralo time što će Merkur postati retrogradan, a zbog toga sve će, kako kažu, biti još gore.

Upravo za današnji dan kažu da će biti najgori dan 2017. godine. Astrolog Neil Spencer otkrio je da se ove godine solsticij razlikuje od ostalih u prošlosti jer će prvi put od 1664. godine Sunce ući u Jarca, samo sat vremena nakon što Saturn napravi istu preciznu smjenu, piše Tportal.hr.

Zbog toga će se izravnati Sunce i Saturn, a to je fenomenon od kojeg se očekuju neugodne posljedice. Spencer stoga upozorava sve da na taj dan budu posebno oprezni jer za sve što ćemo toga dana raditi morat ćemo uložiti puno više truda i napora da bismo postigli rezultate.

“Mogli biste se osjećati ograničeno i limitirano, no nemojte da vas to uspori i odmakne od svakodnevnih obaveza”, poručuju na stranici Lunar Living te još jednom upozoravaju ljude da se paze toga dana.

Gotovo svi astrolozi slažu se u jednom – danas izbjegavajte sve obaveze, sastanke, dogovore, sklapanje ugovora i bilo što slično.

Ukoliko možete, odgodite sva putovanja, osobito javnim prijevozom, jer bi se moglo dogoditi da više vremena provedete na autobusnim stanicama ili terminalima aerodroma (velika je vjerojatnost da će mnogi zakazani letovi i vožnje biti otkazani ili pomaknuti).

Mala zanimljivost

Stonehenge je popularna destinacija kada je u pitanju zimski solsticij. To mjesto svake godine na 21. prosinca posjećuju mnogi turisti kako bi proslavili “rođenje” Sunca za novu godinu. Raspored kamenja, po kojem je Stonehenge i poznat, savršen je za Sunčeve zrake koje zalaze na početku zimskog solsticija.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.