Prva beba iz ŽZH rođena u 2016. je iz Gruda

Prva beba u Hercegovačko-neretvanskoj županiji rođena je 1. siječnja u 00.45 sati. Presretna majka bebe je Majda Bilal iz Stoca koja je rodila mušku bebu težine 4870 g., dužine 57 cm.

– Gospođa Bilal se porodila 45 minuta iza ponoći, apgar je bio 10, potpuno uredno stanje kod poroda, koji je prošao bez ikakvih problema i majka je na svijet donijela potpuno zdravo novorođenče, kazao je u izjavi za Večernji list BiH dr. Alija Šuko, dežurni liječnik u RMC “Dr. Safet Mujić” u Mostaru.

Doma ga čeka sestra Lana

– Sve je prošlo super, ovo mi je drugo dijete i porod je bio malo teži jer je moj dječačić težak skoro 5 kilograma, ali ništa strašno, presretna sam. Moja je želja da se zove Amar, a obitelj se, naravno, složila. Doma ga čeka sestrica Lana, ona je već velika, ima dvije i pol godine, kazala nam je presretna Majda Bilal, majka prvorođene bebe u HNŽ-u u 2016. godini. Otac Dinko, koji je došao posjetiti suprugu i novorođenog sina, također je bio presretan.

-Pogledajte ga, isti je tata. Sestra koja je pomagala liječniku pri porodu kazala mi je čim se rodio da je isti ja, a evo, i sami vidite. A hvala Bogu i napredan je, može odmah u školu, ne treba ići u vrtić, kroz smijeh nam priča presretni otac Dinko.

Druga beba rođena u Mostaru je na svijet došla u 3:15 sati u SKB Mostar. Mušku bebu je rodila Marija Žulj iz Gruda. Beba je teška 3800 g, a dužina je 54 cm. – Dijete je zdravo, ovo je majci bio treći porod, apgar je 10 od 10, najviša ocjena. Porod je prošao bez problema, majka je dobro, oporavlja se i nadamo se da će za dva dana biti otpuštena iz bolnice, kazao nam je dr. Ivan Bušić, dežurni liječnik u SKB-u Mostar.

– Hvala liječnicima i sestrama, porod je protekao bez problema. Ovo mi je treće dijete, imam kćer Anu kojoj je 4 godine i sina Damira. On ima 10 godina. Tako da će mi imati tko pomoći čuvati bebu. A još nismo odlučili koje ćemo mu ime nadjenuti, to ćemo se doma zajedno dogovoriti, s osmijehom na licu priča Marija, dok u naručju drži svog novorođenog sina.

Zlatnik od predsjednika RS-a

A u porodilištu bolnice “Sveti vračevi” u Bijeljini rođena je prva beba u Republici Srpskoj koja je dobila zlatnik od predsjednika RS-a Milorada Dodika. Djevojčica, teška 3,24 kg, rođena je minutu iza ponoći. I beba i majka Meliha Arnautović osjećaju se dobro. Dar predsjednika RS-a uručio je ravnatelj bolnice Siniša Maksimović, koji je izrazio zadovoljstvo i čast što mu je pripala ova uloga, a majci male Alime uručio je i dar bolnice – opremu za novorođenče.

-Rađanjem i podizanjem nataliteta, Republika Srpska postaje sve bogatija, rekao je Maksimović. Meliha Arnautović, iz Janje kod Bijeljine, izrazila je sreću što je dobila još jednu kćer i zahvalila predsjedniku Dodiku na daru, a osoblju bolnice za brigu i ljubaznost. -Ima li veće sreće, da vam na ovakav način počne godina, rekla je Meliha. U glavnom gradu BiH, u prvim minutama novogodišnje noći, u 00.02 sati, u porodilištu ‘Jezero’ rođena je beba teška 4,50 kg. Osoblje kaže da se mama poslije porođaja “velikog momka” osjeća dobro i da ga stalno obilazi.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.