Provokativna retorika: Visoki predstavnik poručio javnim osobama da biraju riječi

Ured visokoga predstavnika u Bosni i Hercegovini oglasio se povodom ratnohuškačkih izjava predsjedavajućega Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića.

Previše je kontraproduktivne i provokativne retorike u BiH. Sve javne osobe trebale bi pažljivo i odgovorno birati svoje riječi. Odgovornost je prvenstveno na izabranim i vladinim službenicima, kao što je više puta istaknuto u izvještajima visokoga predstavnika Ujedinjenim narodima. Poruka je ista za sve: BiH je jedinstvena multietnička suverena država koja se sastoji od dva entiteta, u kojima svi građani – tri konstitutivna naroda i ostali – žive i rade zajedno. Javne osobe imaju odgovornost da doprinose miru i pomirenju, rekla je za Klix.ba Ljiljana Radetić, glasnogovornica OHR-a.

Podsjećamo, Izetbegović je prošloga četvrtka dao spornu izjavu aludirajući na naoružavanje i opremanje vojski u Hrvatskoj i Srbiji, s naglaskom na to da BiH neće ići u tom pravcu.

Mi sigurno nećemo trošiti novac na kupovinu raketnih sustava i zrakoplova i trošiti stotine milijuna dolara i eura, ali ćemo zaokružiti našu namjensku proizvodnju. Radit ćemo pokretnu haubicu, pušku smo već napravili, radit ćemo dronove, zaokružit ćemo proizvodnju svih vrsta municije. Radit ćemo to za tržište, ali i za ne daj Bože, kazao je Izetbegović.

Izetbegović: “Radit ćemo haubicu i dronove za ne daj Bože”

Ovu izjavu SNSD je protumačio ratnohuškačkom i za petak sazvao hitnu sjednicu Zastupničkoga doma Parlamentarne skupštine BiH. Ipak, u petak ova sjednica nije mogla biti održana zbog nedostatka kvoruma.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.