Izetbegović: “Radit ćemo haubicu i dronove za ne daj Bože”

Mi sigurno nećemo trošiti novce na kupovinu raketnih sustava, zrakoplova i trošiti stotine milijuna dolara i eura, ali ćemo zaokružiti našu namjensku proizvodnju, istaknuo je predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine i čelnik SDA Bakir Izetbegović.

Radit ćemo pokretnu haubicu, pušku smo već napravili, radit ćemo dronove, zaokružit ćemo proizvodnju svake vrste streljiva. Radit ćemo to za tržište, ali i za ne daj Bože, kazao je Izetbegović, odgovarajući na upit novinara je li izjava premijera Federacije BiH Fadila Novalića o zaokruživanju proizvodnje oružja u Federaciji bila nesmotrena.

Rekao je da “izjava nije nesmotrena, nego ohrabrujuća”.

Zašto BiH ne bi imala potpuno zaokruženu namjensku industriju, i proizvodnju baruta i kapisli, kazao je Izetbegović novinarima nakon obilježavanja 13. godišnjice 2. Pješadijskog (rendžerskog) puka Oružanih snaga BiH i 26. godišnjice Armije RBiH na šehidskom mezarju Kovači.

Mišljenja je da se nitko neće ponovo usuditi u BiH početi konflikt te da je to preopasna stvar i vir koji bi progutao onog koji bi to pokrenuo.

(Fena)


12 komentara

 • Da ovdje u ovoj zemlji Bosni i Hercegovini ima imalo pameti i mudrosti ovaj i slični njemu davno bi ležao/li u zatvorskoj zbog ovolikog huškanja i drkanja po narodu. U zemlji koja je napučena polovicom stanovništva koje baštini PTSP-a on i oni ovo rade, užasno i frapantno.

 • Da mi je samo znati kome on to prijeti i s čime. Pa , svak iole obrazovan , i načitan ,zna za činjenicu da bi BiH , u slučaju bilo kakva sukoba za najviše sedam dana bila potpuno bez hrane. Prije , 7-8 god, jedno ministarstvo pri EU, je dobilo “naputak# da napravi realnu, stvarnu studiju, kako bi se pojedine zemlje odnosile(vlade tih zemalja) u slučaju eventualne prirodne ugroze(potres, orkani ,tornada, poplave) ili nedaj Bože ratnog sukoba!
  Činjenice su bile izuzetno porazne za samo dvije zemlje u Europi, a to su BiH, I C.Gora, sve studije i proračuni realnih događanja su pokazali da bi ostale bez hrane i BiH,I Crna Gora za najviše sedam dana.
  Za najviše 7 dana, e sad se postavlja pitanje misli li Izetbegović i ostali lakovjerni i neobrazovani i neinformirani političari ,koji vole plašit narode nekakvim mogućim sukobima, da bi možda oni opet ratovali a da bi ih netko drugi (recimo Hrvatska) opet naoružavao, oprkrsbljivao streljivom, sanitetskim materijalom i zbrinjavaio njihove izbjeglice i dezertere , dok bi oni izvorni ,recimo, taj i taj narod nastojali po BiH, očistiti!?
  To doista , samo čudaku i ludaku ,može pasti na pammet.
  kao da se ovi narodi nisu nagledali rata i nesreća devedesetih i sad im samo treba jedan poratni dezerter koji će ih ponovo plašiti ratom!
  UOSTALOM, navedena studija , izvedena pri ministarstvu za medjunarodne odnose pri Europskoj Uniji, provedena prošle 2017 godine , pokazala je da bi današnja Hrvatska država , bez obzira što je članica Nato-a, u slučaju ugroze Hrvata u BiH, siguno s emorala umiješati u zbivanja u BiH, bez obzira sviđalo s to veliikima u Nato-u ili ne!
  Tako ispada, da mali babin, B.Izetbegović, onako usput, svako malo , priprijeti , kao bajagi Hrvatima , što bi ih moglo snaći a ne zna jadan, da bi upravo on bio u gorem položaju od Hrvata, Naime, specifične, medjunarodne okolnosti su se stubokom promijenile zadnjih desetak godina i Hrvati sigurno ne bi ostali kao siroče sami. Tko god tako misli, taj nema nikakve blage veze ni s realnom geopolitikom a bome ni s pameću.
  Hipotetski, Bakir , bi malo plašio, malo prijetio nekakvim sukobima i pri tom on kao da je pao s Marsa, usput bi očekivao, da ga netko hrani, brani, naoružava i da mu usput narod smješta po Jadranu, e moj Bakire , s takvom pameću nikom se u BiH , ne piše dobro.
  U jedno sam posve siguran takvi poput B,I i ostali poitičari bi sklonili svoju djecu na sigurno i prvi bi zbrisali. Pa zar on misli da su narodi u BiH,naivni?

 • Bakire Izetbegoviću puno je pametnije i isplativije vas ,sve pozatvarati koji širite nacionalnu mržnju,među narodima,koji ste ovaj narod u BiH-ni pokrali i ojadili negoli proizvoditi te haubice i dronove….Je li to posao za onih tvojih 100 000 radnih mjesta koje si obećao pred zadnje izbore Bakire…Koji kreten Bože moj,pa on nije niti jednu normalnu progovorio u čitavom mandatu,člana presjedništva…Vazda prijeti nekome,vazda je protiv nečega,vazda neke urote,zavjere…Predizbornu kampanju već počeo pripadanjem bošnjačkog naroda od nejih nepostojećih ,,baba roga,,,

 • Vid zutog kozojeba!
  Bolje ti je jadan ne bio jamit Sebijicu na haubicu, po mogucnoscu sluzbenog auta.
  Da joj vratis osmijeh, a i ti bi bio mirniji.
  Ne bi mora ovako srat samo zato sto je ona ljuta. I nezadovoljna.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.