Provokacija FBiH: Prijedlog poticaja stigao na Badnjak, rok za očitovanje bio tri dana

Iako se ulaže mnogo napora kako bi vlast u Federaciji normalno funkcionirala, način rada pojedinih ministara izaziva nove sukobe i probleme. Jedna od posljednjih provokacija dogodila se krajem prošle godine, odnosno uoči Božića 2016. godine. Baš u to vrijeme Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva poslalo je županijama prijedlog programa poticaja za 2017. godinu te im dalo rok za očitovanje o njemu do 27. prosinca.

Ne može biti slučajno

– Dana 24. prosinca 2016., dan prije velikih katoličkih blagdana, u popodnevnim satima primili smo mailom prijedlog programa na mišljenje, a rok za odgovor je 27. prosinca. Ovaj smo put uhvatili priliku da pošaljemo mišljenje, ali veliki broj ministarstava na području BiH gdje se tih dana ne radi zbog blagdana uopće nije imao priliku, rekao nam je ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HBŽ-a Ivica Brešić, piše Večernji list.

Slična situacija dogodila i u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, što nam je potvrdio ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HNŽ-a Donko Jović.

– Nažalost, mi smo navikli već na takvo ponašanje federalnih institucija i nije prvi put da se to događa. Iskreno, voljeli bismo da se u budućnosti promjeni takva praksa i malo više obrati pozornost na termine kada dolaze određeni dokumenti, ali ne mogu potvrditi da će se to i dogoditi. U svakom slučaju, naši ljudi su radili i tijekom božićnih blagdana kako bi odgovorili na zahtjeve koji su došli iz Sarajeva. Nismo dopustili da na pogrešan način odgovorimo na nešto što se može smatrati provokacijom, rekao nam je jučer ministar Jović.

Poticaji prevažni

Obojica naših sugovornika istaknuli su kako je pitanje poticaja poljoprivrednicima od velike važnosti za njihove županije te kako će biti poduzete dodatne aktivnosti kako bi se odgovorilo na sve zahtjeve koji stižu s terena.

– Upravo vršimo isplate poticaja za 2016. i do kraja mjeseca glavnina obveza će biti i izvršena. Međutim, to nije dovoljno za strukturne reforme u ovom sektoru koje su nužne prije ulaska u Europsku uniju, naglasio je ministar Brešić. Izražena je nada kako će u budućnosti doći do bolje suradnje s Federalnim ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva te kako se neće ići u smjeru kako narušiti suradnju, nego će se razmatrati kako jačanjem suradnje popraviti položaj poljoprivrednika u Federaciji BiH.

(www.jabuka.tv)

7 komentara

  • Pa prisustvuju li na sjednicama Vlade i naši predstavnici ili samo primaju velike plaće i privilegije .
    tako je prije par godina izišao zakon mio pio da učesnici HVO i A Bih mogu podnijeti zahtjev bez imalo radnog staža i dobiti mirovinu 326 KM, minimalnu.
    Trajalo kratko nitko nije htio ili smio ili znao da obavjestiti ljude koje rat ostavio bez podka i mitovine.

    • Poseri se na predstavnike hrvatskog naroda. Oni su tu da paze na protokol, stite interese van svojih dzepova, a zna se koji su neradni dani na razini drzave. I natjecaj se samim time prolongira ukoliko pada na te dane.

  • O je li vas dosta vise sa ovim ”senzacionalizmom”. Boli nekoga briga je li badnjak, bajram ili nesto deseto. Dajte ljudima da rade, a manite se demagogije.

Komentiraj: