Prosvjetari u ŽZH održali štrajk upozorenja, izgledan i generalni

Nastavnici u osnovnim i srednjim školama na području Županije Zapadnohercegovačke u četvrtak ujutro u prvoj su smjeni održali štrajk upozorenja, a štrajk će se organizirati i u poslijepodnevnoj smjeni, kada se, također, neće održati jedan školski sat.

”U osnovnim školama jutros nije bilo prvoga školskoga sata, a u srednjim školama trećega”, izjavila je za Fenu Vesna Ćorluka, predsjednica Nezavisnoga sindikata uposlenih u osnovnim školama Županije Zapadnohercegovačke.

Ćorluka je pojasnila kako štrajk upozorenja organizira Nezavisni sindikat uposlenih u srednjim školama ŽZH, te da se sa štrajkom solidizirao i njezin sindikat.

”Nitko iz županijske vlade i resornoga ministarstva još nam se nije obratio i odgovorio na naše zahtjeve pa je vrlo izgledno da će se krenuti i u organizaciju generalnoga štrajka”, najavila je Ćorluka.

Nezavisni sindikat uposlenih u srednjim školama ŽZH priopćio je kako su razlozi za današnji štrajk upozorenja: nepotpisivanje Kolektivnoga ugovora, neisplata obveza po tužbama, nedonošenje pravilnika o zapošljavanju i pravilnika o tehnološkom višku, nedonošenje zakona o srednjem školstvu, kašnjenje u isplati honorara, Prijedlog zakona o MIO te nezakonit obračun toploga obroka za mjesec siječanj 2017. godine.

(www.jabuka.tv)


13 komentara

  • Rado bismo da nam se pridruže i radnici koje navodiš, kao i svi oni koji rade za mizeriju kojom ne mogu pokriti ni trećinu mjesečnih troškova, dok im se gazde slikaju na luksuznim i egzotičnim destinacijama.
   Ljudsko dostojanstvo je danas najjeftinija i najdostupnija roba, čini mi se. Nažalost, neki pristaju šutke podnositi samovolju silnika, a oni koji nisu spremni okrenuti im i drugi obraz, odoše. Odoše, Mileni.
   Imaš li neko rješenje ili ti je stražnjica u pamuku?

 • Mileni-nisu tebi ni radnicima nevedenih firmi krivi Profesori ali ima dobra poveznica a to je da se trebalo učiti više i završiti neki fakultet pa bi bilo bolje.
  a ti i takvi ne možete ni sebi pomoći da možete sigurno ne bi omalovažavali prosvjetu koja se samo bori da im se isplati potpisano .Ili misliš da im pomognete u štrajku ??????

 • Za anonimno-nije da se samo ne ode na posao nego prije toga završiš fakultet sa mnogo muke i truda novaca da platiš velike upisnine i onda ako se uspiješ zaposliti dobiješ plaću kao daktilograf u županiji i općini sa završenim kursom i onda ti ne daju ni to malo zarađene plaće
  što je potpisano kolektivnim ugovorom.
  Eto tako se organizira štrajk po ko zna koji put.

 • Po zakonu najavis upozorenje, ako se ogluse na upozorenje onda odradis kratki strajk upozorenja. Ako se ogluse na strajk upozorenja onda najavis generalni trajk, a ako se ogluse na upozorenje generalnog strajka onda odradis generalni strajk po zakonu! Nema ono…strajkam pa necu na posao…ima procedura! Svi bi mogli strajkat zbog stanja u drzavi…primjerice podigli kazne za prometne prekrsaje a place? Jesu li narasle skodno visinama nanovo propisanih iznosa? NE! Eto razloga za prosvjed pred vladom zupanije/federacije! NA OSNOVU CEGA POVISENJE IZNOSA ZA PROMETNE PREKRSAJE??? U sigurnost kolnika se ne ulaze dok su ogranicenja smijesna samo da bi opleli po sirotinji

 • Svaka vam cast.
  Samo ustrajte. Sve se pustilo ko tikva niz vodu a ONI GORE ne odricu se niti jedne marke vec dapace, lopine prave.
  Auta, place boli glava,dnevnice,topli obrok (plus colic i ostalo na racun)
  auta, mobiteli…
  Sramota

 • Prosvjetari potpuno ste u pravu i borite se.stedi se samo na vama a oni stalno nove aute nabavljaju i natjecaji za vise referente i savjetnike .de ubaci moga ili moju .svi imaju mob.aute na nas racun rucke putovanja itd.a svaki prosvjetar vozi svoje auto kakvo god ako ima svoje gorivo i mobitel.sto se malo ovi iz zupanije ne vozaju sami svojim autima i nek plate registraciju koja iznisi nekima i vise od pola place.sramota i tako ste u dugu vi u zupaniji pa zaduzite se radi prosvjete i dajte im ono sto je sud dosudio.

 • Zalosno oni koji su grijali stolicu i ucili u teskim uvjetima ,nemaju posao ili dobiju mizeriju na nekom drugom mjestu.
  Ima oni koji su zavrsili i dva fakulteta ,pametni i strucni ali fals diploma direktorska pa da covjek pukne od jada.
  Cak ima diploma i voditelja nema veze nikakve s poslom koji radi ali podobni i nesposobni.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.