Prosvjetari u HNŽ-u idu u generalni štrajk

Koordinacija sindikata osnovnih i srednjih škola u HNŽ-u najavila je pokretanje generalnog štrajka zbog neuspjeha u pregovorima s Vladom HNŽ o povećanju plaće.

Kako je naglašeno, sindikat je zahtijevao povećanje plaće od 15 posto, ali je vlada ponudila znatno manji iznos.

Nakon dva štrajka upozorenja i dva prosvjeda te višemjesečnih pregovora i zahtjeva sindikata za povećanjem plaće od 15 posto, uslijedila je ponuda Vlade o povećanju za 2,5 posto.

Sindikati osnovnih i srednjih škola su o ponudi Vlade proveli ankete članstva. Članovi su se izjasnili da nisu zadovoljni s ponuđenim i odlučili su se za generalni štrajk, priopćeno je.

HNŽ: Nezadovoljni prosvjetari izašli na ulice

Ova vlada nas je u svega 100 dana rada uspjela na ulice izvući dva puta, što Hercegova vlada nije uspjela ni za osam godina. Nastavimo li ovako postat ćemo turistička atrakcija, veća nego maškare u Čapljini, rekao je u veljači tijekom prosvjeda prosvjetara predsjednik Sindikata učitelja HNŽ Goran Miličević.

Predsjednik Sindikata osnovnih škola HNŽ Edin Sarajlić podsjetio je da je nekada bilo čast biti prosvjetni djelatnik, a da su sada dovedeni na rub očaja, prenosi Klix.

Sustavno uništavaju obrazovanje, a dobro znamo, ako hoćete sustavno uništiti državu, uništite obrazovanje, to im dobro ide, poručio je u veljači Sarajlić.

Odgovor prosvjetara: Možemo i mi govoriti o plaćama članova Vlade HNŽ-a

(www.jabuka.tv)

23 komentara

  • U HNŽ imaju 5% veću plaću nego u ŽZH, i traže još 15%. Baš su bezobrazni što traže povećanje. Trebaju tražiti smanjenje, da im bude ko u ŽZH, vlas bi odmah popustila i to im dala. Manje plaće tražite😂

  • Prosvjeta u žzh će 2026. imati trenutne plaće, kolike su sad u hnž. Plaće kolike su u sarajevu mogu sanjati 2030. U ta dva kantona spremaju štrajk, mostar 2 prosvjeda, sarajevo 3 dana štrajka i idu u generalni štrajk. Koji je kura. u žzh pa vlada opšte zadovoljstvo najavom trogodišnjeg epohalnog darivanja plata

    • U žzh se živi najbolje u državi, svi su sretni i zadovoljni i imaju dovoljno para jer su naši političari najbolji. Kako su dobri, radili bi i volonterski za njih.

  • Predsjednik sindikata osnovnih škola u Županiji Zapadnohercegovačkoj Stanko Čurčić je kupio diplomu na Džemalu. Plaće u državi najmanje on zadovoljan. Ne smije ništa jer su ga kupili. Jadničak

    • Koliko zla iz tebe izlazi??? Čovjek završio na Fakultetu Džemala Bijedića jer se tada jedino tu mogla završiti Glazbena umjetnost. Nije u Međugorju, Travniku, Logosu i sl. Otkud ti da je zadovoljan??? Bori se kao lav na iscrpljujućim pregovorima. Kažeš kupili ga??? Znaš, ima ljudi koje ne moguće kupiti. Tebi i sličnima to nikad neće biti jasno.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.